La Generalitat presenta les actuacions de el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia als municipis de l’tram que uneix Picassent i Castelló

La directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, ha celebrat aquest matí una reunió amb responsables municipals de Picassent, Benifaió, Alginet, Carlet, Benimodo, l’Alcúdia, Massalavés, Alberic i Castelló per a presentar les actuacions incloses en el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia i que afecten aquests municipis pels quals passa la Línia 1.

Menguzzato ha explicat que “les millores previstes inclouen la construcció de tres punts d’encreuament al Vedat, Espioca i Massalavés, així com la modernització d’enclavaments i sistemes de protecció a la circulació i supressió de passos a nivell”.

Amb aquestes actuacions s’aconseguirà una important millora dels temps de pas, a l’fixar una nova freqüència de 18 minuts en el tram sud de la Línia 1 de Metrovalència entre les estacions de Torrent i Picassent, el que suposarà un notable descens d’espera per als viatgers i viatgeres, ja que en l’actualitat és de 45 minuts. Entre Picassent i Castelló la freqüència passarà a 36 minuts.

A la reunió s’han ampliat els detalls de el Pla de Millora de Freqüències que ja va ser presentat a principis d’any per part de l’conseller Arcadi Espanya i que està dotat pressupostàriament amb més de 230 milions d’euros. Segons el previst, les primeres actuacions estaran en marxa en 2023 amb l’objectiu de disminuir els temps de pas de circulació en tots els trams de la xarxa de metro i tramvia.

Com ha valorat la directora gerent de FGV després de la reunió, “amb aquest conjunt d’actuacions s’augmentarà la capacitat de transport i es donarà un pas fonamental per consolidar el servei que ofereix Metrovalencia, com una alternativa real a l’ús de vehicle privat”.

De la quantitat pressupostada, més de 90 milions d’euros s’invertiran en les línies de metro per desdoblar trams de via única; augmentar els punts d’escapament i encreuament en diferents trams en superfície; suprimir passos a nivell; i modernitzar enclavaments i sistemes de protecció de trens.

El conjunt d’actuacions anunciades permetran millorar considerablement les freqüències de pas, en diferent mesura, en la totalitat de la xarxa en superfície, de manera que també es reduiran de manera considerable els temps d’espera en el tram subterrani de Metrovalencia.

En aquesta mateixa reunió s’ha informat també que des de FGV en col·laboració amb l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) es treballa en la reordenació de les actuals zones tarifàries amb l’objectiu de simplificar la situació actual i afavorir a un major nombre de municipis .

A més s’ha explicat que les millores previstes també afectaran la seguretat, accessibilitat, informació a les persones usuàries i l’aposta per la intermodalitat mitjançant el condicionament de nous aparcaments dissuasoris i específics per a bicicletes.

Actuacions en el tram sud de la Línia 1

Amb la intenció d’establir un increment de freqüències substancial en la Línia 1, cal la creació de diferents punts d’encreuament en diverses estacions d’aquesta línia, com és el cas del Vedat, Massalavés i Espioca en el tram sud de l’L1, permetent l’encreuament de trens a les mateixes.

El desdoblament de via en els baixadors pot comportar l’execució de noves andanes i la remodelació dels existents en algun cas. En el tram nord de la mateixa línia, es crearà un altre punt d’encreuament a Horta Vella.

Durant la trobada, s’ha informat als alcaldes que FGV acaba de licitar la redacció dels projectes i que s’ha previst que els futurs treballs es realitzin en horari nocturn per afectar el menys possible a el servei comercial de Metrovalencia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: