Bravo i Bueno signen un conveni amb les universitats públiques per a la mobilitat laboral de les víctimes de violència de gènere

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, han signat aquest dimarts amb les cinc universitats públiques valencianes un conveni que permetrà que les empleades públiques de les institucions acadèmiques que siguin víctimes de violència de gènere puguin mantenir la seva ocupació i també els seus salaris si, a causa de la seva situació com a víctimes, es veiessin obligades a canviar la seva localitat de residència.

Aquestes dones podran demanar el trasllat des dels seus llocs de treball respectius, tant entre les diferents institucions acadèmiques com amb l’Administració de la Generalitat i viceversa.

El conveni ha estat ratificat, a més de per les dues conselleres, per les rectores de les universitats de València i Alacant, Mavi Mestre i Amparo Navarro; els rectors de la Universitat Politècnica de València i de la Miguel Hernández d’Elx, José Esteban Capilla i Juan José Ruiz, respectivament, i pel vicerector de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicente Cervera. A tots ells, Bravo els ha agraït el compromís en la lluita contra la violència de gènere.

Per a Bravo, amb la signatura d’aquest conveni “sumem conviccions, forces i, sobretot, recursos per ajudar les víctimes del terrorisme masclista en un flanc tan important a la vida de les persones com és l’econòmic i el laboral”.

A més, la titular de Justícia ha destacat que les víctimes de violència de gènere “han de saber que no estan soles i que tota la societat, amb les seves institucions al capdavant, els ajudaran en el precís instant que facin el pas per denunciar i ho continuaran fent durant tot el temps que calgui fins que recuperin la seva dignitat, autoestima i vides”.

Bravo ha assegurat que seria desitjable aquesta iniciativa “no es quedés només en l’àmbit del públic i que servís de guia i exemple per a la resta del teixit productiu” i en especial a les grans empreses que compten amb diversos centres de treball” al cas que tinguessin entre el seu personal dones afectades pel terrorisme masclista”.

Per això, ha ofert “l´assessorament de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per articular sistemes de trasllat laboral i protecció per a les víctimes de Violència de Gènere”.

Per part seva, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat l’esforç que des de les universitats públiques s’està fent en temes d’igualtat i sensibilització contra la violència de gènere. Bueno ha ressaltat el fet que a la Comunitat Valenciana tres de les cinc rectores siguin dones: “És un exemple molt significatiu a favor de la igualtat i la modernitat a les universitats”.

A més, Josefina Bueno ha incidit en l’esforç que estan fent les universitats perquè les dones siguin cada cop més partícips en tots els àmbits de la vida acadèmica. “És visible el compromís social de les universitats perquè els campus siguin espais lliures de violència de gènere i on els valors de la igualtat s’impregnen a tota la comunitat universitària”, ha declarat Josefina Bueno.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: