La Diputació de Valencia recolzarà a entitats no lucratives que impulsen projectes de dinamització en territoris rurals

La Diputació de València, a través de la Delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, ha preparat una convocatòria d’ajudes, d’imminent publicació, per a donar suport als projectes singulars de dinamització socioeconòmica de territoris rurals o en risc de despoblació de la província, impulsats per entitats sense ànim de lucre.

Els projectes han d’abordar temàtiques com la modernització de sectors productius, la formació, conscienciació o sensibilització, les accions de caràcter cultural, científic o divulgatiu, o altres d’impacte positiu per al desenvolupament de municipis rurals o en risc de despoblació.

Per a la selecció dels projectes es tindran en compte, d’acord amb les bases de la convocatòria, aspectes com la població dels municipis objecte d’actuació, així com el suport obtingut d’altres entitats del territori on es desenvolupa l’activitat (ajuntaments, mancomunitats o Grups d’Acció Local). A més, prevaldran aquelles iniciatives enfocades a col·lectius amb necessitats específiques en el món rural, cas de dones, joves, majors de 65 anys en llars unipersonals, població migrant, persones amb diversitat funcional o en desocupació de llarga duració, entre altres.

A fi de promoure la dinamització socioeconòmica dels territoris objecte d’actuació, es valorarà l’impacte dels projectes sobre l’ocupació local, la viabilitat de les iniciatives, i la seua contribució a la sostenibilitat, transició ecològica, proveïment de proximitat i consecució dels objectius de les estratègies de desenvolupament territorial.

Dotació i inscripcions

Les activitats proposades en el marc d’esta convocatòria, dotada amb un total de 216.000 euros, tindran un pressupost mínim de 10.000 euros, podent aconseguir la subvenció fins al 100% del cost subvencionable amb un límit de 24.000 euros per entitat.

El termini d’execució dels projectes seleccionats serà el comprés entre el 15 de setembre de 2022 i el 30 de juny de 2023, mentre que el de presentació de sol·licituds serà de 15 dies naturals des de la publicació de l’extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de la província de València.

Per a donar a conéixer esta convocatòria s’ha organitzat un webinar informatiu divendres que ve 16 de setembre a les 12 hores. La inscripció a esta jornada en línia es realitzarà a través del correu electrònic desarrollorural@dival.es

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: