Bravo anuncia que el nou palau de Justícia de la Vila Joiosa estarà acabat a l’octubre

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dimecres que el nou Palau de Justícia de Vila Joiosa estarà acabat el proper mes d’octubre després de deu mesos d’obres i una inversió de 2,2 milions d’euros per transformar el antic centre de salut de la capital de la Marina Baixa en una seu judicial.

“Per fi? Ha explicat la consellera? El partit judicial de la Vila Joiosa disposarà d’una seu digna i adequada al que el servei públic de la Justícia i la ciutadania es mereix” en un edifici que aposta “per la sostenibilitat, l’eficiència energètica, el confort i la seguretat “per als seus professionals i persones usuàries. Els jutjats de la capital de la Marina Baixa atenen 14 municipis i una població conjunta propera a les 69.000 persones.

La consellera, que ha visitat les obres acompanyada de l’alcalde, Andrés Verdú, i la degana dels jutjats, Consuelo Martínez, ha destacat que el nou Palau de Justícia tindrà 2.100 metres quadrats “que va a integrar tots els serveis vinculats a l’Administració de Justícia “, repartits en cinc plantes amb capacitat per a albergar els quatre jutjats existents, així com la resta de serveis judicials com la Clínica Mèdic-Forense, calabossos, saló per a casaments civils i zones de descans per al personal, entre altres dependències.

L’edifici tindrà un aforament màxim de fins a 230 persones diàries i acabarà amb la dispersió dels òrgans judicials de la Vila que, ara mateix, estan repartits en dues seus on treballen 47 professionals. El nou edifici, a més, acollirà la tretzena Oficina d’Assistència a les Víctimes de l’Delicte d’Alacant que serà la que completi el mapa d’aquest servei públic a la província.

La consellera també ha explicat que en els últims mesos s’ha treballat en la demolició dels envans i la substitució de les instal·lacions i, a partir d’ara, es procedirà a la resta de l’acondicionament que comptarà amb sistemes d’eficiència energètica i panells fotovoltaics en el teulada.

“Tot i que la tramitació administrativa ha estat complexa”, ha dit la consellera, “gràcies a la cooperació, generositat i lleialtat institucional de l’Ajuntament de la Vila Joiosa permetrà que” passat l’estiu, puguem comptar amb un edifici judicial que recull els principis bàsics de nostre Pla d’Infraestructures en una seu judicial per a una Justícia de al segle XXI “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: