Prop de 40.000 persones han estat intervingudes a través del Pla de xoc i l’autoconcert per disminuir les llistes d’espera en 2020

Un total de 39.708 pacients han estat intervinguts a través del Pla de xoc contra les llistes d’espera quirúrgiques en els 27 centres privats que col·laboren amb de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i de l’Autoconcierto, realitzat en els centres públics dependents d’aquest departament , el 2020.

En concret, l’any passat, es van realitzar un total de 25.648 derivacions de pacients per ser intervinguts a través del Pla de xoc. Durant el primer trimestre, és a dir, abans de l’estat d’alarma, van ser 5.415 els i les pacients derivats a aquestes clíniques. Des que es va reprendre l’activitat al mes de juny han estat 20.234 els i les pacients derivats.

Per províncies, s’ha derivat a 2.241 pacients a clíniques de Castelló, 9.984 pacients a centres de la província d’Alacant i 13.423 a les clíniques que col·laboren amb la Conselleria en la província de València.

Pel que fa a l’anomenat ‘Autoconcierto’, que permet a el personal sanitari operar fora de la seva jornada laboral, l’any passat es van realitzar un total de 14.060 intervencions en els hospitals de la xarxa pública de la Conselleria de Sanitat.

En aquest sentit, la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, ha recordat que “la pandèmia per coronavirus ha interferit en el ritme de l’activitat assistencial i quirúrgica en els centres públics, en els quals, fins i tot, va haver de paralitzar-se per poder atendre els pacients COVID-19 i únicament es realitzaven les intervencions urgents i no demorables “.

La majoria de pacients que estan en llista d’espera quirúrgica es deu a patologies menors. Per especialitats, més de l’50% de pacients que espera per sotmetre a una operació és per una patologia d’Oftalmologia, principalment cataractes, o de Traumatologia, com a intervenció de l’túnel carpià i hallux valgus, entre d’altres.

Segons ha indicat la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, “a més de comptar amb el Autoconcierto en els centres públics, que permet als nostres professionals seguir operant fora de la jornada ordinària, i el Pla de Xoc, hem prioritzat un Pla de Xoc especial per als pacients en espera de més de 180 dies i prioritat indicada per especialista, revisió realitzada pel personal facultatiu de les diferents espacialitats “.

Pla especial per a pacients en espera de més de 180 dies

La Conselleria de Sanitat ha posat en marxa un Pla de Xoc especial per a aquelles persones que romanguin en espera més de 180 dies i amb una indicació de prioritat alta valorada pel seu especialista. D’aquesta manera, de manera proactiva, es contacta amb cada pacient, a qui s’informa de nou de les opcions per a la seva intervenció.

En aquest sentit, cal assenyalar que, entre juny de l’any passat i març de 2021, de l’total de 7.880 pacients a qui se’ls ha cridat per oferir-los aquesta opció entre els mesos de juny de 2020 a març de 2021, ho va acceptar 3.948 (50 , 10%), mentre que 3.107 (39,43%) no ho van fer i 825 (10,47%) suposen un altre tipus de motius.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: