Bravo anima les empreses familiars “a acudir a la Mediació en comptes dels tribunals per solucionar conflictes per estalviar temps i diners”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha animat les empreses familiars “que suposen el 91% del teixit productiu de la Comunitat Valenciana” a acudir a la Mediació en comptes dels tribunals per solucionar conflictes “per estalviar temps i diners” doncs “un procediment judicial costa una mitjana de 8.000 euros i necessita 500 dies mentre que amb la Mediació es redueix el cost dels dos factors a una tercera part”.

La consellera ha intervingut aquest dijous a l’obertura de la jornada ‘El valor de la Mediació a l’Empresa’, organitzada per la Universitat de València i la Cambra de València en què ha advertit que una empresa familiar “és molt més vulnerable a un problema judicial, i si el conflicte és intern com ara la successió, el problema s’agreuja molt més”.

Per a Bravo, la mediació “obre un altre camí per solucionar aquests problemes” en un Estat “excessivament judicialitzat com és Espanya i que, a més, resulta car”. Per això, “si aconseguim portar a la Mediació un de cada deu assumptes que es tramiten als jutjats podríem estalviar més de 370 milions d’euros a l’any”.

Per aquesta raó, des de l’aprovació de la Llei Valenciana de la Mediació, “hem desplegat iniciatives per articular un model propi que es caracteritza pel caràcter integral, l’accessibilitat i la proximitat”. Un model “que ofereix les mateixes garanties que els processos ordinaris”.

Aquest servei “està a disposició de les empreses a través del conveni que vam signar el novembre passat amb Cambra València” i que s’ampliarà amb l’obertura d’una Oficina de Segona Oportunitat en col·laboració amb els col·legis de l’Advocacia per oferir assessorament i informació “a els emprenedors que vulguin iniciar una nova aventura empresarial perquè tinguin una opció de recuperació”.

“La Mediació és més acord amb els usos i valors de la societat del segle XXI, en què l’acord ha de prevaler sobre el litigi i, per això, estendre la cultura de la mediació en aquests temps que soroll ha substituït la paraula és més necessari que mai”, ha conclòs Gabriela Bravo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: