Bonig: “Pujar impostos i crear inseguretat jurídica no ajuda a plantejar solucions a les empreses valencianes”

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assenyalat aquest matí que “apujar impostos i crear inseguretat jurídica no ajuda a plantejar solucions a les empreses valencianes.

Així, ha denunciat que les ajudes a Ford han caigut un 50% en els pressupostos de 2020, passant de 23 a 12 milions.

Bonig ha participat aquest matí en l’esmorzar de ASECAM (Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre), on ha demanat prudència respecte al futur de la planta de Ford a Almussafes. “Si es confirmen les notícies serà un cop per a la nostra indústria i l’economia espanyola. El govern espanyol té molta culpa en aquesta decisió. Quan deia que el 2020 s’anava a acabar la producció del dièsel, crea una inseguretat jurídica que porta a aquestes conseqüències. En els pressupostos de la Generalitat, de 23 milions d’euros que se li donava ha baixat a 12 milions d’euros. Demanem a Puig que sigui prudent i faci alguna cosa. Està molt bé anar-se a les fires de turisme però avui hauria d’estar negociant amb Ford per veure quines solucions es poden plantejar. Creant inseguretat jurídica i pujant impostos no “.

Isabel Bonig ha assenyalat que “tots els indicadors demostren que entrarem en una situació de recessió econòmica. La solució és la baixada d’impostos. Quan Puig parla de dúmping fiscal, veiem com a Andalusia amb baixada d’impostos ha pujat un 7% la recaptació. Aquí tenim tot el contrari. Ha pujat un 32% la pressió fiscal, 3.300 milions d’euros més hem pagat els valencians. En el pressupost de 2020 pugen les taxes i impostos en 233 milions d’euros “.

La portaveu popular ha indicat que “el PP aposta per la baixada massiva d’impostos, supressió de l’impost de patrimoni, de successions i donacions a l’empresa familiar i fórmules de col·laboració publicoprivada. És fonamental abaixar impostos, donar facilitats i buscar fórmules que pretenguin prestar serveis sempre públics amb el control de l’administració “.

Bonig ha manifestat respecte a la manca de compromís de Sánchez amb el canvi de model de finançament que “el que anunciava abans de ser president del govern que deien que el canvi era qüestió de voluntat política i ha tingut un any per revertir-ho. Que vingui aquí i no faci cap referència denota que Sanchez no pensa en la Comunitat Valenciana “.

Isabel Bonig ha manifestat que “Puig està travessant el seu pitjor moment, debilitat completament sense donar explicacions per un presumpte cas de corrupció que afecta directament a la seva família i sense reivindicar aquest canvi del model de finançament. M’agradaria que els sindicats sortissin ara a reclamar amb la mateixa contundència amb què ho feien amb el govern de Rajoy. Casat sí que s’ha compromès “.

La presidenta popular ha assenyalat que “el govern que surti de les eleccions de diumenge, que estic convençuda que serà del PP, el primer que farà serà convocar el Consell de Política Fiscal i Financera per, entre totes les CCAA, reformar aquest model i no estar amb aquests acords bilaterals que han beneficiat unes en detriment d’altres “.

Finalment, ha recordat que “a l’agost l’activitat industrial baixava al 10% a la Comunitat Valenciana mentre que a nivell nacional era del 3,6%. La crisi incideix més en la Comunitat Valenciana per les males polítiques “.

 

 

 

 

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: