Bastidas demana a Oltra “canviar endolls per dependents”

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas, ha demanat a Oltra canviar “endolls per dependents” en els pressupostos de la Generalitat en el seu departament.

Bastidas ha fet aquestes declaracions durant la intervenció de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, pels pressupostos del seu departament per al 2020.

La portaveu popular, ha criticat “la manca de gestió i poca credibilitat d’Oltra”. Bastidas ha preguntat a Oltra “com pensa pagar aquests increments del 34% en alts càrrecs i 57% en endollats que recullen els pressupostos. Ho farà apujant impostos i augmentant més el deute “.

La diputada popular ha criticat l’autocomplaença d’Oltra. “Les dades socials són alarmants. La llista d’espera en dependència ha augmentat un 26% en els darrers 5 mesos i les noves sol·licituds s’ignoren. Ens preocupa la manca de gestió i poca credibilitat en aquest creixement. No només la pobresa ha crescut a la Comunitat Valenciana sinó que s’ha enquistat. Amb el Botànic en el govern anem pitjor. Només tres de cada cent persones en risc de pobresa perceben la renda d’inclusió. Som els tercers per la cua a nivell nacional “.

Elena Bastidas ha manifestat que “l’execució pressupostària està al 46%. No és qüestió de més quantitat en els pressupostos sinó de qualitat. Els ajuntaments estan sobrecarregats i no els paga. En igualtat de gènere diuen que és una prioritat però tampoc paga “.

Bastidas ha denunciat que “el pes social cau en quatre punts en el global dels pressupostos”.

La portaveu popular ha afirmat que “el nombre d’assessors d’Oltra ha augmentat fins a 15. L’increment de personal en Benestar Social és del 13,5% en despesa de personal respecte al període anterior”.

Elena Bastidas ha demanat que “l’increment que destina per a la seva cohort d’assessors vagi per als dependents. Oltra destina un 20% menys per dependència per habitant que la resta de les CCAA. Proposo que permute endolls per dependents. Els retards en el pagament de la dependència ronden els catorze mesos ia més hi ha demores en el pagament per responsabilitat patrimonial. Acumulen fins a dos anys de retards en els pagaments a les ajudes als dependents morts. Les famílies nombroses, les famílies amb TEA amb retards de més de cinc mesos, el caos a la renda valenciana d’inclusió, o el col·lapse en els servicos socials dels ajuntaments sense oferir solucions. Les retallades són impagaments, incompliments, retards i els que fa de manera vergonyant a la dependència “.

Finalment, la diputada popular ha acusat Oltra d ‘ “augmentar el pressupost sabent que la previsió d’ingressos és fictícia, que generarà més retallades, i que no va saber executar-los amb eficàcia. El triomfalisme d’Oltra d’avui és desastre per demà. El Botànic és un quadrilàter on mentre es dediquen a guanyar-se assalts entre ells, els cops els rep la Comunitat Valenciana i més aviat que tard els ciutadans tiraran la tovallola “.

Informació i Foot: PP Comunitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: