Bonig anuncia que portarà a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana la proposta del PP per frenar l’ocupació il·legal

La Presidenta de el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha anunciat hui que el PPCV presentarà en tots els ajuntament de la Comunitat una moció per reclamar l’aprovació de el projecte de llei presentat pel PP per evitar l’ocupació il·legal d’habitatges.

Bonig ha fet aquest anunci a Torrent, on s’ha reunit amb la portaveu municipal, Amparo Folgado, i el president de l’PP de la província de València, Vicent Mompó. Així, ha assenyalat que més de 1.300 habitatges de parc públic de la Generalitat estan ocupades il·legalment, i 840 buides perquè el Consell no inverteix i això “és una estafa” per a les 25.000 famílies a la Comunitat Valenciana que estan en llista d’espera esperant i complint la llei perquè Puig els doni un habitatge amb un lloguer social. “Hi ha moltes famílies que segueixen el seu procediment, s’apunten a una llista, presenta la documentació i gurda torn, però hi ha altres que peguen una puntada i ocupen, i això és el que no podem consentir”, ha assenyalat.

Per això, el PPCV ha proposat que els diners “de tots aquests nous nomenaments d’alts càrrecs, assessors i comissionats es dediqui a rehabilitar aquestes 840 habitatges perquè vagin destinades a 840 famílies vulnerables que ho necessiten. D’això se’n diu política per a les persones la resta demagògia “.

Bonig ha resumit les cinc claus de el projecte de llei: pretén que els ocupes no tinguin més dret que el legítim propietari; estableix un termini de 12 a 24 hores perquè voluntàriament la persona que ha ocupat il·legalment un habitatge pugui anar-se’n i, després d’aquest temps, es pot iniciar el procediment; preveu que no es permetin els empadronaments de gent que hagi ocupat il·legalment un habitatge, “són nuls de ple dret, perquè no pugui accedir a una sèrie de beneficis que atorga el municipi de la localitat” ja que “no podem donar carta de naturalesa a la il·legalitat “.

A més, contempla la reforma de el Codi penal per als delictes relacionats amb l’ocupació il·legal relacionat amb màfies i que a les comunitats de propietaris i de veïns puguin actuar en el cas d’una ocupació il·legal. “Aquesta proposta exclou a les persones vulnerables, l’ocupació il·legal no pot ser substitutiva de la nefasta política d’habitatge públic de el senyor Sánchez i de Puig”.

Bonig ha criticat que Puig dilluns passat en el debat de Política general digués que l’ocupació il·legal no és un problema quan a Espanya ha crescut hagi un 58% en els últims anys. És més, ha explicat, en segons les dades de l’Ministeri de l’Interior, a la Comunitat Valenciana en 2019 va haver-hi 496 ocupacions il·legals denunciades davant de les 566 que hi ha hagut només en aquests sis mesos de 2020. És a dir, ha afegit, un 14% més en només sis mesos.

Aquesta norma, ha afegit, no afecta les persones vulnerables, només a les màfies que estan utilitzant “la poca rectitud i energia dels governs locals, autonòmics i nacionals de l’esquerra per acabar amb aquest fenomen”. “No podem avalar la política d’ocupació il·legal com una política substitutiva a la nefasta actuació dels governs d’esquerra de PSPV, Compromís i Unides Podem per no dur a terme polítiques públiques de creació d’habitatges públics per a gent necessitada”, ha conclòs.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: