Bombers de tot Espanya participen a Finestrat al costat del Consorci de la Diputació en un congrés sobre rescats de muntanya

Prop d’un centenar de bombers de tot Espanya es donen cita aquests dies a Finestrat per participar en el I Congrés de l?Associació Espanyola de Grups de Rescat a Muntanya (AEGRM). El Consorci Provincial d’Alacant col·labora en el desenvolupament d’aquesta interessant activitat formativa, orientada a reforçar els coneixements i la destresa dels efectius en aquesta matèria.

El diputat responsable de l’àrea, Javier Sendra, ha destacat la necessitat de realitzar aquest tipus d’iniciatives “que permeten millorar la capacitat de resposta dels nostres bombers davant d’aquestes situacions, emergències que comporten múltiples peculiaritats i que requereixen una sèrie de coneixements, tècniques i materials molt específics”.

El futur de la formació del rescatador especialista, la sanitatització del servei, la tasca dels helicòpters davant d’episodis d’inundacions o l’ús de la tecnologia en els rescats són algunes de les matèries que s’abordaran en aquesta trobada que inclou, així mateix, activitats esportives a l’aire lliure i tallers d’ancoratges, maniobres amb grua o hipotèrmia.

Durant el congrés, en què fins demà dimecres 17 es donen cita efectius d’Alacant, Madrid, País Basc, Navarra, Astúries o les Illes Canàries, entre altres destinacions, es presentarà, a més, una innovadora aplicació mòbil que facilita als bombers la ubicació exacta dels usuaris -fins i tot amb imatges en temps real- perquè, en cas d’emergència, puguin localitzar i rescatar la persona accidentada de forma més ràpida, precisa i eficaç.

Aquesta proposta està organitzada per l’Associació Espanyola de Grups de Rescat a Muntanya i compta amb la col·laboració del Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant i de l’Ajuntament de Finestrat.

“És de vital importància que els integrants dels serveis de bombers tinguin una formació contínua en tots els seus àmbits dʻactuació, ja que lʻevolució que experimenta la nostra societat ens obliga a estar actualitzats constantment”, ha conclòs el diputat.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: