La Diputació d’Alacant destina més d’1,5 milions d’euros per dotar de noves infraestructures Agres i Alfafara

El diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, ha visitat els municipis d’Agres i Alfafara, dues poblacions de la comarca del Comtat on la Diputació d’Alacant ha compromès més d’1,5 milions d’euros a través dels plans provincials Planifica, Més A prop, Més Esport i Més Aigua.

Gutiérrez ha destacat l’aposta de la institució per les localitats de L’Alcoià i El Comtat, a les quals ha presentat com a “un exemple del treball que han de fer les administracions per garantir el desenvolupament”. Segons ha assenyalat, “en aquestes comarques s´han invertit més de 15 milions d´euros al llarg d´aquesta legislatura a través del Pla Planifica i una quantitat superior als 7 milions d´euros en cadascun dels dos plans + A prop, és a dir , 14 milions d’euros”.

El diputat s’ha reunit en primer lloc amb l’alcalde d’Agres, Rafael Sanjuan, i amb la regidora Maria García Pascual per conèixer els projectes subvencionats amb ajuts de la Diputació. Entre ells, figura la renovació de la pista poliesportiva, l’adquisició d’un immoble al Carrer Major i diferents actuacions de millora en espais públics i enllumenat. A més, Gutiérrez ha visitat la zona on està projectada l’adequació d’un aparcament per a autocaravanes i la millora de camins i de paviment al nucli urbà, obres, aquestes darreres, sufragades a través del Pla Planifica.

En conjunt, la institució provincial ha destinat més de 670.000 euros en aquesta localitat. Les principals inversions formen part dels plans Planifica, amb 284.000 euros de dotació, i Més A prop, amb 348.000 euros des del 2020. El municipi també rebrà amb Més Esport al voltant de 40.000 euros.

L’alcalde del municipi ha agraït el finançament provinent dels diferents plans de la Diputació “perquè suposen un respir i permeten realitzar molts projectes” i ha manifestat el seu desig que se segueixi ajudant tots els municipis, especialment els més petits.

Visita a Alfafara

Javier Gutiérrez ha mantingut una segona trobada amb l’alcalde d’Alfafara, Antonio Cloquell, per visitar les obres finalitzades i subvencionades amb ajuts de la Diputació d’Alacant, que ascendeixen a més de 800.000 euros procedents dels plans Planifica, Més A prop, Més Esport i Més Aigua.

El titular de l’àrea d’Infraestructures ha manifestat la seva satisfacció “per veure el fruit de les eines que la Diputació d’Alacant ofereix a municipis com Alfafara, que milloren els serveis dels ciutadans i, en aquest cas, amb una atenció especial a la millora de accessibilitat”.

Per la seva banda, el primer edil ha destacat que “són uns ajuts molt importants per als pobles de menor població i, en el nostre cas, Alfafara és qualitat de vida i ho és, en part, gràcies a aquestes subvencions que ens permeten millorar la qualitat de vida de tots els veïns”.

Algunes de les actuacions visitades, ja finalitzades, han estat l’adequació d’espais públics i millora de l’accessibilitat, la instal·lació fotovoltaica en edificis com el magatzem municipal i la Casa de Cultura i la renovació de la xarxa d’aigua potable al Carrer Salvador. També s’emprendrà a través de Planifica la construcció d’un col·lector de pluvials a la zona oest amb un pressupost proper als 200.000 euros i millores d’accés al nucli urbà i al Camí de Bocairent.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: