Les II Almaenjoc promouran la igualtat en els jocs infantils

L’Ajuntament d’Almassora centrarà les segones jornades Almaenjoc en la defensa de la igualtat en els jocs infantils. L’esdeveniment tindrà lloc els dies 15 i 16 en el propi consistori. Les persones interessades han d’inscriure’s de manera gratuïta a través de la web http://www.almassora.es. El consistori posa a la disposició del públic 20 places per a assistir a les conferències.

L’esdeveniment inclou jocs, exposicions i xarrades amb l’objectiu de promocionar la participació d’adults i xicotets. En aquest cas, la sala Espai Mercat obrirà les seues portes a la inauguració de l’exposició ‘Construïm igualtat’, que estarà oberta a visites fins al 22 de novembre. D’altra banda, la plaça d’Espanya acollirà l’inici de les jornades el divendres 15 de 17 a 19 hores amb ‘La igualtat en joc’, dirigit al públic infantil, que compartirà tallers diferenciats per edats.

Idèntic escenari serà el que albergarà en el matí del dissabte CreArt, recinte destinat a les activitats amb materials reciclats entre les 11.30 i les 13.30 hores. L’organització promourà l’ús lliure de tots els elements per a fomentar la motricitat dels més xicotets. L’objectiu passa per impulsar la creativitat a través del dibuix o la pintura. L’activitat oberta a tot el públic continuarà a la vesprada amb jocs cooperatius entre les 17 i les 19 hores.

L’apartat més professional d’aquestes segones jornades està previst per a la jornada del dissabte amb dues xarrades al matí i dues a la vesprada. L’aula de formació del consistori, situada en la tercera planta, acollirà a les 10.30 hores ‘Els valors del joc’, a càrrec de Macarena Gómez, i ‘El pati com a punt de trobada’, impartida per Carmen Jasanada al migdia.

Les xarrades, a les quals poden assistir professionals i però també aficionats, tornaran a la vesprada amb ‘Construir igualtat’, a càrrec de Carmen Cabrera (16.30 hores), i ‘El dret al joc en la infància i l’adolescència’, que impartirà Jaume Bantulà a partir de les 18 hores i amb la qual l’organització tancarà l’II Almaenjoc.

La regidora de Museus, Isladis Falcó, ha recordat que la primera edició va servir com a impuls al Museu del Joguet i, en aquesta ocasió, el seu departament ha decidit fomentar la igualtat a través d’aquestes jornades “com una nova via per a educar en els valors del respecte i la tolerància, sempre en contra del sexisme”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: