Avancen les obres de la passarel·la que la Generalitat construeix a Ribesalbes per millorar la seguretat de vianants

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està ultimant l’estructura metàl·lica dels arcs de la passarel·la que construeix en Ribasalbes per facilitar la mobilitat dels vianants amb les màximes condicions de seguretat.

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Roser Obrer, ha pogut comprovar en el seguiment que ha fet de l’obra que els treballs avancen a molt bon ritme segons els terminis d’execució previstos.

Així, les obres de “Millora de l’accessibilitat de la CV-191 al seu pas per Ribesalbes”, que compten amb un pressupost de la Conselleria de més d’1,1 milions d’euros, consisteixen en la construcció d’una nova passarel·la confrontant i integrada amb el pont actual, la rehabilitació de el pont i condicionament de la llera i protecció de les piles.

Amb aquesta actuació, la Conselleria “pretén garantir la mobilitat en condicions de màxima seguretat als veïns i veïnes de Ribesalbes per les dues parts del municipi, sense haver de dependre d’un vehicle motoritzat”, ha apuntat el conseller Arcadi Espanya.

Així, el titular d’Obres Públiques ha afegit que “des del Consell volem facilitar la quotidianitat, fer municipis i ciutats més assequibles per al dia a dia, alhora que donem suport una mobilitat més sostenible, segura i amable amb el medi ambient”.

El municipi de Ribesalbes es troba encaixat en un dels meandres formats pel riu Millars que el divideix en dues zones separades per la llera. La connexió entre marges es realitza per la CV-191, en forma de travessa. L’únic nexe d’unió entre les dues zones i tancament de l’recorregut circular de la CV-191, és el pont de la carretera per on transiten tant vianants com a vehicles de diferent, fins i tot vehicles pesants de les zones industrials pròximes.

El pont, encara que reconstruït el 1967, té la funcionalitat de les antigues obres de pas de principis de segle XX. Va ser dissenyat per a un trànsit mixt de carretera i vianants amb una amplada total de 5,80 metres. En conseqüència, l’ús per al trànsit de la carretera i per als vianants es realitza en condicions inadequades per a la seguretat, a més, l’actual estructura mostra signes de deteriorament pel pas de el temps.

Les obres que s’està executant per pal·liar aquests problemes d’accessibilitat a la CV-191 al seu pas per Ribesalbes, i més en concret en el nus de el pont, s’emmarquen en el programa d’actuacions per reduir l’accidentalitat que està realitzant la Conselleria encaminades a la millora de la seguretat viària a la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: