Atípic dia de Santa Quitèria a Almassora amb Les Calderes per a majors dependents i missa en la intimitat

Almassora viu hui un atípic dia de Santa Quitèria a causa de l’impacte del coronavirus en la rutina del 22 de maig, que ha obligat a celebrar la missa davant un terç de l’aforament i el repartiment de l’arròs de les Calderes només per a majors dependents. La jornada tampoc comptarà amb ‘mascletà’ ni la processó en honor a la patrona a causa de les restriccions que imposa la pandèmia.

El dia, laborable en la localitat pel canvi del festiu al dijous 8 d’octubre, ha començat amb la rutina d’un divendres més. D’aquesta forma, la plaça d’Espanya ha acollit el mercat ambulant i els negocis i empreses han obert les seues portes, dins de les restriccions de l’estat d’alarma, com si es tractara d’un dia més. No obstant això, l’església de la Nativitat sí ha acollit la tradicional missa en honor a la patrona a les 12 del migdia davant un públic reduït a un terç de la capacitat habitual.

El rector, Juan Àngel Tapiador, s’ha encarregat de l’ofici religiós en el temple davant dos representants municipals de cada partit polític i una representació dels portadors de Santa Quitèria, la Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosari i les confraries d’Almassora. El temple ha acollit als fidels amb les mesures de seguretat oportunes: bancs precintats per a limitar l’aforament i distància entre assistents, que han acudit a l’església de la Nativitat amb màscara.

En finalitzar, l’Ajuntament d’Almassora ha realitzat el repartiment d’arròs de les Calderes en les dues residències de la tercera edat i als domicilis dels majors que estan inscrits en algun dels programes de dependència. Es tracta d’un gest de les regidories de Festes i Serveis Socials per als qui estan travessant la pandèmia en soledat o internats en algun dels centres per a majors. En total, 243 plats a domicili per als qui habitualment reben el servei de menjar a casa o compten amb el suport de Creu Roja i Serveis Socials per a garantir el seu benestar en el dia a dia.

“Recordem l’esperit de solidaritat d’aquest plat tradicional i reconeixem el sofriment dels col·lectius més vulnerables en aquests moments, amb els quals vull compartir un missatge d’esperança i el desig que prompte tornem a celebrar-ho junts”, ha insistit l’alcaldessa, Merche Galí. Com cada any, també han rebut la seua ració d’arròs el torn de guàrdia de Policia Local, Guàrdia Civil i el centre de salut.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: