Arcadi España: “Des d´aquest divendres les persones autònomes podran sol·licitar l´ajuda de 300 euros de la Generalitat per fer front a la crisi energètica”

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi Espanya, ha destacat aquest dijous que “la Generalitat recolzarà decididament les persones autònomes que s’han vist especialment afectats per l’increment dels costos energètics derivats de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia ” i, per això, ha reiterat que “des de demà i fins al proper dia 22 de juliol tots els interessats podran sol·licitar la seva ajuda directa, amb la qual volem ajudar-los a fer front a una situació excepcional”.

Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la seva compareixença a les Corts per presentar el decret de la Generalitat d’ajuts a treballadores i treballadors autònoms afectats per la crisi energètica, que va aprovar el Consell divendres passat.

En aquest sentit, el conseller d’Hisenda ha detallat que aquesta mesura atorgada per la Generalitat dins del Pla Reactiva “tindrà una dotació econòmica de 45 milions d’euros que es repartiran en ajuts directes de 300 euros amb què es podran beneficiar fins a 150.000 persones autònomes valencianes”.

A més, tal com ha apuntat, “l’ajut està dissenyat perquè sigui compatible amb la subvenció de 200 euros per a persones físiques de baix nivell d’ingressos i patrimoni del Govern central”, per la qual cosa podran ser acumulatives.

En la seva intervenció a les Corts, el responsable d’Hisenda també ha reivindicat la tasca de les persones treballadores per compte propi “com a motor fonamental de l’economia de la Comunitat”. “Som conscients que per posar en marxa i mantenir un negoci cal molt d’esforç i aquest col·lectiu, per les seves característiques, és més sensible als vaivens de preus i té més difícil accedir al finançament. Per això, des del Consell volem donar-los suport i oferir-los una resposta àgil als reptes que presenta el context macroeconòmic actual”.

Arcadi España ha destacat també que aquest decret “neix del consens amb el sector, atès que s’han mantingut diferents reunions en el marc de la Mesa de Diàleg Social amb les associacions i organitzacions més representatives dels treballadors i treballadores autònoms per dissenyar conjuntament amb ells les mesures”.

“Mentre governi aquest Consell, ni les persones autònomes ni cap sector econòmic suportaran en solitari les conseqüències derivades de les crisis que afecten la nostra economia”, ha conclòs.

Requisits i tràmits

Podran acollir-se a estes ajudes directes de 300 euros, que s’abonaran en un únic pagament, les persones físiques que tinguen el domicili fiscal a la Comunitat Valenciana; que acreditin mitjançant una declaració responsable que s’han vist afectades econòmicament per l’increment dels costos energètics en un import igual o superior a 300 euros i que estiguin donades d’alta al Règim Especial d’Autònoms des d’abans del 24 de febrer de 2022 i que hagin continuat donades d’alta fins al 12 juliol, data de publicació de la convocatòria al DOGV.

Per accedir als ajuts caldrà que les persones treballadores autònomes estiguin inscrites en alguna de les més de 340 activitats econòmiques de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) que es detallen al decret aprovat com a activitats més afectades pel increment de costos energètics i de producció.

La presentació de sol·licituds es farà en dos tràmits. El primer serà la sol·licitud de cita prèvia, que començarà a les 09:00 hores del 15 de juliol i finalitzarà a les 23:59 hores del 22 de juliol.

En el segon tràmit, -en què es gestionarà l’ajuda de suport a les persones treballadores autònomes-, caldrà la signatura electrònica i només estarà accessible per a les persones que hagin sol·licitat la cita prèvia. La data per al segon tràmit s’indicarà quan se sol·licite la cita prèvia.

Les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica a la seu electrònica de la Generalitat (accedir) i les persones interessades tindran a la seva disposició a la pàgina web de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic la informació sobre la convocatòria, documentació requerida i un accés directe a la seu electrònica per formular la sol·licitud.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: