Almassora trasllada a Costes el pla d’explotació de l’estiu per a garantir hostaleria i esport

L’Ajuntament d’Almassora ha remés al Servei Provincial de Costas el pla d’explotació de la temporada 2022 per a garantir, entre altres, l’obertura del quiosquet i dues terrasses d’hostaleria, així com el calendari d’activitats esportives i d’oci a les platges de Benafelí i Pla de la Torre.

El document inclou les instal·lacions i serveis de cada tram de platja, que sumen sis lavabos, 28 llavapeus, 71 papereres i cinc llocs de vigilància, a més de les respectives casetes dels llocs de socors i un contenidor de salvament en Benafelí. Aquesta platja acollirà la programació esportiva de piragües i pàdel surf i la pèrgola adaptada. És l’espai sol·licitat per dos negocis privats per a la instal·lació de terrasses d’hostaleria, que se sumen al quiosquet autoritzat fins a 2023, segons concessió pública, i zona d’hamaques per a juliol i agost.

Sobre la instal·lació d’hamaques, la tècnic municipal ha redactat l’estudi econòmic-financer d’aquesta activitat per a sol·licitar l’ocupació del domini públic al Ministeri i així procedir a la seua explotació i manteniment, que seria a càrrec del concessionari. L’únic ingrés que obtindria l’Ajuntament per l’explotació d’aquest lloc d’hamaques de platja és el cànon d’adjudicació valorat en 100 euros, mentre que Costes repercuteix un pagament de 150 euros.

Per part seua, la platja de Pla de la Torre acollirà el concurs de pesca, la travessia nadant, el triatló estival i altres activitats esportives com a pilates i ioga dues vegades per setmana, a més de la pèrgola adaptada per a l’accés de persones amb discapacitat. Tant aquesta com la de Benafelí apareixen en l’informe remés a Costas amb la preservació de sengles àrees específiques per a la renaturalització i cria del corriol en totes dues platges.

El document també especifica l’obertura d’un canal a través dels trams de balises amb un ample de 25 a 50 metres per a embarcacions i la pràctica d’esports nàutics. El seu traçat es planteja buscant la zona de major facilitat d’accés des de la costa, en relació a la profunditat de l’aigua, a través de boies (cònica de color verd a estribord i cilíndrica color roig a babord), situades en la vora exterior de la zona de bany.

El regidor de Platges, Joan Antoni Trenco, ha reiterat la voluntat de l’equip de govern que el litoral d’Almassora es convertisca en una oportunitat per als negocis d’hostaleria en previsió que el virus remeta “i també un espai únic a l’aire lliure per a la pràctica esportiva i el descans”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: