Almassora registra en el ministeri l’operació per a la pantalla del Serrallo

L’Ajuntament d’Almassora ha presentat l’operació de la pantalla acústica del Serrallo al Ministeri de Política Territorial per al cofinançament de la compra del sòl, valorada en 1.486.448,05 euros. A dos mesos de la signatura de les escriptures, els tècnics de l’oficina EDUSI han traslladat les dades del projecte per a avançar en el compliment dels objectius de fons FEDER.

En aquest cas, el consistori ha informat el Govern que la primera fase inclosa en l’estratègia comprén una zona de 50.000 metres quadrats la compra dels quals està cofinançada per l’Ajuntament i els fons europeus. La resta, ja sense finançament, permetrà aconseguir els 223.000 metres quadrats amb un cost que supera els 1,4 milions d’euros. L’adquisició del sòl tindrà lloc al setembre.

El document remés al Ministeri recorda la intenció municipal d’executar una barrera entre els habitatges d’Almassora i el polígon petroquímic a través d’aquesta pantalla. “Prèviament, l’Ajuntament ha d’adquirir els terrenys”, indica l’operació, amb l’objectiu d’alçar aquest bloc per a frenar els “problemes i riscos ambientals” per a la zona residencial de la platja.

Els propietaris del sòl a adquirir pel consistori estan en termini per a presentar la documentació sol·licitada dels seus expedients i així realitzar les operacions comptables per al pagament de les quanties. El procés, indiquen els tècnics, s’ha vist dificultat pel fet que diverses finques són propietat de diferents titulars, si bé està previst que durant aquesta setmana ja estiga llesta tota la documentació.

A més, els contactes entre l’Ajuntament i la notaria permetran avançar tots els expedients perquè al setembre es produïsca la signatura de les escriptures. El consistori assumirà la totalitat de les despeses notarials i registrals que es deriven d’aquest procés que engloba 17 parcel·les i 22 titulars.

Informació i Foto: Ajuntament d’ALmassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: