Almassora inicia la reestructuració del mercat ambulant

Informació i Foto: http://www.almassora.es

El trasllat d’una dotzena de parades del mercat ambulant d’Almassora de l’avinguda José Ortiz a la plaça d’Espanya marca l’inici del pla de reestructuració del mercat ambulant, promogut per la Regidoria de Comerç d’Almassora. La mesura beneficiarà també els bars d’aquest tram del vial, ja que podran mantenir les taules en les terrasses els dimarts i els divendres, quan el centre del nucli urbà acull el mercat ambulant.
La voluntat del departament que dirigeix Roger Beltrán és agrupar totes les parades de materials tèxtils i de la llar sobre les places d’Espanya i Pere Cornell i mantenirles d’alimentació en l’aparcament de Pere Cornell, de manera que “els negocis queden organitzats en funció del producte i el mercat ocupe menys espai i, per tant, es reduïsquen molèsties com la falta de llocs d’estacionament”.
En aquesta mateixa línia, l’edil ha confirmat que els tècnics municipals estudien com distribuir més d’un trentena de punts de venda de tèxtil, que hauran de resituar en el tram per a vianants de Pere Cornell. La mesura també arribaria a una altra dotzena de comerços d’alimentació, que es mourien fins al trams asfaltat de la plaça i compartirien espai amb negocis del mateix perfil. D’aquesta manera, vials com el carrer de la Puríssima quedarien lliures els dies de mercat.
De moment, la necessitat d’instal·lar una escala d’emergència en el lateral de l’Espai Mercat, exigida per a complir amb la normativa, ha motivat el trasllat dels primers llocs a la plaça d’Espanya. L’actuació implicarà, a més, el desplaçament de la zona de càrrega i descàrrega, que serà situada en el costat oposat de l’avinguda José Ortiz.
Cal recordar que la Regidoria de Cultura ultima els treballs per a l’obertura del Museu de Joguet en la primera planta de l’edifici del Mercat Central, el qual albergarà al voltant de mil peces propietat de la família Arenós-Agut. La nova sala tindrà 272 metres quadrats distribuïts de manera diàfana, a més d’una recepció, condícies i una cambra de neteja. El consistori aspira a aconseguir les 800 visites anuals i a que el museu, que superarà les 450 peces de la mostra del Museu Valencià del Joguet d’Ibi (Alacant), servisca per a atraure turistes fins al municipi.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: