Almassora destina 90.000 euros a la connexió del carril bici amb Castelló

Informació i Foto; http://www.almassora.es

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a concurs públic l’adjudicació de les obres d’adequació del carril bici del carrer Boqueres, una millora que permetrà connectar per primera vegada la ruta municipal amb el traçat de la CV-18 que uneix Castelló amb amb Nules, passant per Borriana i Almassora, des de l’avinguda Castelló. El preu de licitació és de 90.000 euros per millorar l’accessibilitat de vianants i la mobilitat ciclista a aquest espai que configurarà el futur anell urbà per a bicicletes.

Les empreses interessades tenen fins al dia 26 per presentar les seves ofertes per aquesta actuació que completarà l’executada a finals de 2016 amb 50.000 euros i que va permetre crear els primers metres de via ciclista a la localitat, projecte en el qual van treballar conjuntament les regidories d’Urbanisme i Esports.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament d’Almassora complementarà l’actuació duta a terme per la Conselleria d’Obres Públiques per evitar la inseguretat a la rotonda d’entrada i sortida al municipi des de la CV-18. Malgrat haver-se dut a terme la senyalització d’aquesta via ciclista per aconseguir un bon nivell de seguretat viària, “és necessària l’adequació dels diferents encreuaments viaris existents”, assenyala el projecte.

Al seu torn, des d’aquesta ubicació també s’observa necessari travessar tant el carrer Boqueras com l’avinguda Castelló vorejant la rotonda d’accés fins a connectar en via segregada carril ciclista d’Almassora amb el que ve de Borriana, que actualment dóna directament a la esmentada rotonda d’accés. La intervenció permetrà, a més, millorar l’accessibilitat al carrer Boqueres.

Tal com especifiquen els tècnics del departament municipal d’Urbanisme en el seu projecte, es tracta d’un vial estructural “molt transitat, en el qual resideixen, a més, un gran nombre de veïns”. Les obres afectaran un tram de 800 metres que permetran l’accés amb bicicletes a “nombrosos equipaments públics”. És el cas del col·legi Errando Vilar, l’institut Álvaro Falomir, els camps de futbol Les Boqueres, l’Auditori i el Parc Municipal d’Educació Viària.
Els mateixos tècnics incideixen que “des de fa uns anys s’ha incrementat considerablement el nombre de residents en aquest vial i cal incorporar guals de vianants als passos de vianants existents, així com també executar nous a l’empara de la normativa en matèria d’accessibilitat existent “. En aquest sentit, els treballs s’eliminaran les barreres arquitectòniques que impedeixen la mobilitat de les persones amb discapacitat en les diferents interseccions d’aquest carrer amb els seus perpendiculars.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d