Almassora culmina les obres de l’entorn de la plaça Botànic Calduch

Les obres de l’entorn de la plaça Botànic Calduch d’Almassora arriben a la seua fi després de huit mesos de treballs. La Conselleria d’Habitatge ha finançat la inversió, valorada en 177.282 euros, després d’acceptar el 100% de la subvenció que va sol·licitar l’Ajuntament per a poder dur a terme la remodelació de l’entorn de la plaça i els seus accessos. L’alcaldessa del municipi, Merche Galí, la regidora d’urbanisme, Carmina Martinavarro, i els tècnics municipals han visitat aquest matí l’espai per a comprovar les millores.

La reforma, realitzada per l’empresa castellonenca Cristol Obres i Serveis SL, dona resposta a les necessitats i sol·licituds del veïnat i porta amb si millores d’accessibilitat, enllumenat, jardineria i xarxa de pluvials, entre altres. El condicionament del barri ha sigut una actuació molt esperada per al municipi, perquè ja en 2020 va ser la més votada en els pressupostos participatius, però va haver d’ajornar-se a causa de l’arribada de la COVID-19.

La renovació suposa canvis en aquells carrers que envolten la plaça i els encreuaments amb Puríssima, Dues de Maig, Caridad i Joan d’Àustria, les voreres del qual s’han eixamplat per a renovar l’asfaltat, augmentar la visibilitat dels conductors i vetlar per la seua seguretat. La zona disposa, ara, d’un millor accés tant per a cadires de rodes com per a carros de bebé degut a l’eliminació de les vorades que, anteriorment, dificultaven el pas.

Així mateix, encara que no han afectat el pati escolar del col·legi Ambaixador Beltrán, acabarà amb les molèsties que afecten l’alumnat situat en la zona. De la mateixa manera, l’entorn de la plaça als carrers Dos de Maig i Puríssima torna a estar obert després que l’empresa adjudicatària l’haja mantingut tancat durant el procés. Cal recordar que la plaça Botànic es troba pròxima a diversos recintes educatius municipals i és un punt de pas de moltes persones majors.

La reparació de la plaça Botànic Calduch facilitarà la vida quotidiana del veïnat després d’incloure millores d’enllumenat públic, urbanització de la zona i senyalització viària. També suposa un recondicionament de l’espai en haver perfeccionat les xarxes de sanejament i les pluvials, el reg, la jardineria i l’aigua potable.

Finalment, la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha declarat que “la pandèmia va paralitzar molts projectes de remodelació d’espais urbans antics que precisaven d’actuacions a Almassora, aquest va ser un d’ells i el veïnat de la zona ja pot gaudir de les millors efectuades”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: