L’Ajuntament treu a licitació per prop d’1 milió d’euros les obres de rehabilitació de la Casa de Cultura de Burriana

L’Ajuntament de Borriana ha aprovat el Decret d’Alcaldia pel qual posa en marxa el procediment obert de contractació i adjudicació de les obres de rehabilitació de la Casa de Cultura la Mercè, amb un pressupost base de licitació de 928.808 euros. Una actuació emmarcada a l’estratègia Edusi, cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que aquesta mateixa setmana sortirà la licitació publicada a les plataformes públiques de contractació, al perfil del contractant, amb els plecs de les clàusules administratives i tècniques que han de regir el contracte ia partir de llavors hi haurà un termini de 26 dies naturals per presentar les ofertes.

Les obres es preveu que arranquin durant els mesos destiu, i comptaran amb un termini total dexecució de dotze mesos. Amb la publicació de la licitació de les obres, el calendari pressuposa que durant el mes de juny s’hagin adjudicat els treballs i es puguin iniciar les obres al mes següent.

Granel ha detallat que la licitació de les obres és el “pistó de sortida en el projecte de rehabilitació més important, ja que comporta el remoçat de l’edifici cultural més significatiu de la nostra ciutat”.

La rehabilitació de l’emblemàtic edifici, ha indicat Granel, implica una “intervenció fonamental per resoldre els problemes de filtracions i humitats que afecten tant l’exterior de la infraestructura com les dependències dels serveis municipals, ubicats a les seves instal·lacions”, i constitueix una inversió que serà “clau” perquè la Casa de la Cultura “pogui estar en condicions idònies per al seu ús”.

La iniciativa suposa la rehabilitació de totes les façanes de la Casa de la Cultura, i de la zona del darrere, que es sostrarà per guanyar espai a l’arxiu ia la zona de restauració del museu arqueològic i del jardí arqueològic, i la reforma de la Biblioteca i de les filtracions i humitats de limmoble.

A més, les obres també suposaran la millora energètica de tot l’edifici, que veurà renovats tots els sistemes de refrigeració que es troben a les diferents estades de l’edifici, per la qual cosa el plec comptabilitzarà millores en aquest aspecte a les propostes que es presentin. Il·luminació i sistemes d’eficiència energètica seran avaluats dins del mateix projecte, ja que, d’una banda, hi haurà l’obra de reforma i, de l’altra, la millora en eficiència energètica de tot l’edifici.

Sobre això, el responsable ha manifestat que des del govern municipal “hem sabut aprofitar els fons europeus i l’estratègia Edusi per rehabilitar el nostre patrimoni i enaltir-lo, tant per als veïns i veïnes de la nostra ciutat, com també per posar en valor el nostre patrimoni històric i turístic, un motor econòmic important que no hem de deixar de banda”.

L’edil ha subratllat que aquests treballs de rehabilitació es convertiran en “una de les obres més transcendentals en relació al patrimoni del municipi”, incidint que l’immoble “no és només dels més utilitzats, sinó que, a més, és el de més gran antiguitat”.

A més, ha recordat que es tracta d´un edifici que al llarg de la seva existència “ha passat per molts usos i ara, amb el cultural, ha de comptar amb una rehabilitació necessària perquè segueixi sent d´utilitat per a tota la ciutat”.

La Casa de la Cultura la Mercè va ser inaugurada l’abril del 1991, després d’un extraordinari projecte de rehabilitació, però tal com ha assenyalat el regidor de Cultura i Patrimoni, des de llavors l’edifici “no ha tingut cap intervenció important per solucionar els problemes de les instal·lacions”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: