Almassora configura el primer Pla Local de Residus per a millorar la gestió

L’Ajuntament d’Almassora ja disposa d’un esborrany del Pla Local de Residus Domèstics i Assimilables que recull 38 accions distribuïdes en sis blocs. Es tracta de les propostes que ha elaborat l’empresa externa contractada pel consistori i que valoraran els tècnics municipals al costat de l’equip de govern. El document final comptarà amb l’opinió de l’oposició i les propostes ciutadanes aportades.

L’informe presentat a l’Ajuntament inclou accions en matèria de comunicació i sensibilització, prevenció, implantació del nou sistema de recollida de residus domèstics, coordinació entre entitats, regulació de la gestió del residu domèstic i seguiment i control.

Entre els objectius del pla figura fomentar l’economia circular a escala local i adoptar hàbits de consum més sostenibles, implantar un model de recollida dels residus domèstics i assimilables que siga consensuat i adaptat a la realitat d’Almassora, dissenyar l’avaluació del nou sistema de recollida de residus per a analitzar la seua evolució, incrementar la sensibilització ciutadana, premiar als qui realitzen una correcta gestió dels seus residus i facilitar la coordinació entre els diferents actors implicats en la gestió del residu domèstic.

La proposta elaborada per l’empresa inclou la memòria econòmica, justificativa i informativa, així com la comptabilització dels suggeriments ciutadans durant el procés de participació obert. Tal com ha indicat el departament de Gestió de Residus, tècnics i equip de govern valoraran el cost i la viabilitat de cada acció concreta per a tancar el document definitiu i elevar-lo al ple.

Campanya de vidre

Al temps, Ecovidrio ha instal·lat hui en les places Pere Cornell i Víctimes del Terrorisme els contenidors de reciclatge de vidre decorats amb motius nadalencs i la infografia que mostra com contribueix la ciutadania a la preservació del medi ambient quan recicla. Aquests depòsits formen part de la campanya ‘Tenim raons de pes’ per a promoure la gestió del vidre, que en aquestes dates suposa un 20% del volum anual de reciclatge.

Un educador ambiental completarà la campanya dilluns que ve 27, entre les 10 i les 14 hores, per a informar la ciutadania dels beneficis ambientals del reciclatge d’envasos de vidre. També repartirà marcapágines amb la imatge de la campanya i missatges sobre sostenibilitat, al mateix temps que resoldrà els dubtes del veïnat.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: