Almassora adequarà solars municipals com a pàrquins públics

Informació i Foto: http://www.almassora.es

L’Ajuntament d’Almassora estudia l’obertura de solars municipals com a espais d’aparcament en el casc urbà. L’equip de govern entén que aquesta mesura suposarà una millora de la seguretat vial, alleujarà la saturació de vehicles i contribuirà a reduir l’abandó de les parcel·les i els alts costos de neteja que assumeix el consistori.
La prioritat passa per obrir espais d’aparcament a l’entorn de la Vila, on les limitacions del casc antic redueixen la capacitat d’estacionament respecte a altres zones d’Almassora. És per açò que l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, han visitat els solars de titularitat pública junt a l’inspector municipal per a valorar les possibilitats.
El carrer del Lledoner, a l’esquena del col·legi Cardenal Cisneros, serà el primer a albergar un dels aparcaments públics. Els tècnics d’Urbanisme calculen que en les pastilles de sòl disponibles afloraran al voltant de 30 places després de l’adequació del paviment. “És una xicoteta inversió que generarà un impacte positiu als veïns de la zona, que tindran més facilitats per a aparcar, sobretot a les hores d’entrada i eixida del col·legi”, en paraules de Martinavarro.
De fet, aquest és un dels principals motius que han portat a l’equip de govern a plantejar l’adequació del solar, que també està pròxim a la Casa de la Música, seu dels assajos de la UIM La Esmeralda i la Escola de Música Mestre Agut Manrique, entre uns altres. “Si les famílies poden deixar els cotxes en aquest espai evitem major embós en la porta principal i millorem la seguidad”, segons les mateixes fonts.
A més, la mesura està encaminada també a garantir el manteniment dels solars, que requereixen de constants esbrosses per a evitar la proliferació d’herbes i plagues, així com l’abandó d’estris. El pas constant de vehicles contribuirà al fet que aquest espai estiga net i reduirà així els costos que sufraga l’Ajuntament d’Almassora per a endreçar les parcel·les.
La problemàtica també afecta a solars privats. No en va, en el primer semestre de l’any, el departament d’Urbanisme va enviar 132 notificacions a propietaris per a sol·licitar la neteja de parcel·les, xifra que supera els 108 expedients oberts en el conjunt de 2015. Aquest fet es deu a la creació d’un servei independent de la inspecció d’obres, centrat exclusivament en la revisió de solars. El nou departament va enviar 181 avisos en 2016, xifra que podria incrementar-se si continua la progressió del primer semestre.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: