Alcaraz valora el suport de les universitats per impulsar les polítiques de responsabilitat social

Informació i Foto: http://www.gva.es

“Ens satisfà que la Comunitat Valenciana siga pionera en l’impuls de la Responsabilitat social a nivell estatal i, per això, és molt important el suport de les universitats públiques”. Així ho ha remarcat el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, durant la clausura de la primera Trobada Estatal de Càtedres de Responsabilitat Social que s’ha celebrat a la Universitat d’Alacant (UA).

Per al conseller de Transparència, “aquesta trobada demostra el pes de la Responsabilitat Social a les polítiques de la Generalitat, una àrea que amb la que estem fermament compromesos i seguirem desenvolupant gràcies a la futura llei que es troba en fase d’elaboració” .

Aquesta jornada està organitzada per la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant, impulsada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Es tracta de la primera Trobada Estatal de Càtedres de Responsabilitat Social que se celebra a la Comunitat Valenciana, en el qual han participat 12 càtedres procedents de comunitats autònomes com la Comunitat Valenciana, Múrcia, Catalunya, Andalusia, Navarra, País Basc, Cantàbria i Castella-la Manxa. També intervindrà la Càtedra Internacional RSC Banc Santander que pertany a la Fundació d’universitats de l’Euroregió Galícia Nord de Portugal.

Manuel Alcaraz ha destacat la importància de la futura Llei valenciana de Foment de la Responsabilitat Social “per promoure la inclusió de clàusules socials en la contractació pública” i ha afegit que “gràcies a això es pot incidir en moltes qüestions que van des de la igualtat entre homes i dones fins a les relacions laborals, el respecte al medi ambient o les relacions culturals “. En aquest sentit, Alcaraz ha recordat que “la responsabilitat social s’ha convertit en un element clau en les polítiques de desenvolupament empresarial”.

Aquesta trobada ha estat inaugurat pel director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa, al costat de la vicerectora de Responsabilitat Social de la UA, María José Rodríguez, i la directora de la Càtedra de Responsabilitat Social de la UA, Irene Baix .

Activitats de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant

La recentment creada Càtedra de Responsabilitat de la Universitat d’Alacant està duent a terme una sèrie d’activitats al llarg d’aquest mes d’octubre.

El passat 5 d’octubre es va realitzar una jornada destinada a periodistes per analitzar els reptes de la responsabilitat social com a contingut informatiu i que va comptar amb la presència de diversos experts en comunicació.

A més, el cicle de conferències sobre ‘Responsabilitat Social com un compromís europeu amb la sostenibilitat de l’economia’ es va iniciar el passat 6 d’octubre amb l’eurodiputat i promotor de la Responsabilitat Social al Parlament Europeu, Ramón Jáuregui. Unes conferències que continuaran el proper 31 d’octubre, amb el director general de l’Associació Espanyola de Comptabilitat i Administració d’Empreses, José Luis Lizcano, i el 3 de novembre, amb l’experta María Laura Franco.

També se celebrarà un acte sobre finançament per a ONG que comptarà amb la presència de l’especialista en responsabilitat social i cooperació al desenvolupament, Elena Galante; la responsable del programa de col·laboracions estratègiques de Metges Sense Fronteres, Elena Martínez; i el consultor de responsabilitat en Three Hands, Jan Levy.

Primera Càtedra de Responsabilitat Social a la Comunitat Valenciana

El passat mes de juny, Manuel Alcaraz i el rector de la UA, Manuel Palomar, van signar un conveni de col·laboració per crear la primera Càtedra de Responsabilitat Social a la Comunitat Valenciana.
Aquest conveni té una dotació econòmica de 30.000 euros i el seu principal objectiu és el desenvolupament d’activitats formatives, culturals i de recerca en aquesta matèria, vinculades al coneixement i la seva difusió.
Quant a les seves principals actuacions se centren en tres eixos com són les beques i ajudes de formació, així com la convocatòria de premis als alumnes pels treballs realitzats en la matèria i la col·laboració en els plans de formació d’altres institucions.

Així mateix, es duen a terme treballs d’investigació, a més de promocionar trobades nacionals i internacionals com el que s’ha celebrat avui a Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: