Alcaraz destaca la importància d’implicar la comunitat educativa per amplificar la solidaritat i millorar el món

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat el valor de participar en projectes de cooperació com la campanya d’Escola Valenciana «Un euro llavor de solidaritat ‘, que és» una iniciativa magnífica que implica i uneix a tota la comunitat educativa, fet que suposa més de l’aportació econòmica, un factor pedagògic i didàctic que s’amplifica la solidaritat «.

Alcaraz ha participat en l’acte de lliurament del xec solidari de la campanya ‘Un euro, llavor de solidaritat: salvem vinyes a la Mediterrània’, organitzada per Escola Valenciana i en la qual la Generalitat col·labora un any més. Al seu torn, ha comptat amb la presència del portaveu d’Escola Valenciana, Joan Cortés, i el capità del vaixell Proactiva Open Arms, Marc Reig.

El port de Borriana ha acollit l’acte de lliurament del xec de 9.181,16 euros a l’ONG Proactiva Open Arms pel seu projecte d’ajuda humanitària i d’emergència, quantitat recaptada gràcies a l’esforç i al compromís de les escoles valencianes en el foment de la conscienciació i la cultura de la pau.

El conseller de Transparència ha agraït a Open Arms que hagi escollit un port valencià per dur a terme les tasques de manteniment i tornar a salpar a la mar, properament, a continuar salvant vides a la Mediterrània.

El portaveu d’Escola Valenciana, Joan Cortés, ha agraït la tasca fonamental que desenvolupa Open Arms i ha remarcat que la solidaritat «canvia el món i Open Arms ens ho ha demostrat, oferint una segona oportunitat a les persones refugiades que naveguen a la deriva en embarcacions extremadament precàries arriscant les seves vides. Les nenes i els nens que han col·laborat en la campanya ‘Salvem vides a la Mediterrània’ han ajudat també a Open Arms a dur a terme aquests rescats «.

Per la seva banda, el capità del vaixell d’Open Arms, Marc Reig, ha agraït el suport rebut des de la Comunitat Valenciana «perquè els nostres voluntaris puguin fer pedagogia a les escoles perquè volem que els nostres nens i nenes, futurs adults, puguin canviar les coses i creixin en una societat en la qual sigui inconcebible veure una imatge així «.

Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre la principal missió és protegir amb la seva presència al mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Des que iniciés la seva activitat en missions a la Mediterrània i Lesbos, ha aconseguit salvar 59.706 vides.

L’ONG neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles. Open Arms es dedica a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central, així com a la denúncia de totes les injustícies que passen i ningú explica.

Un euro, llavor de solidaritat

La campanya ‘Un euro, llavor de solidaritat’ ha estat activa des del 30 de gener, dia en què es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, fins a l’1 de juny amb l’objectiu de fer visible el drama que viuen les persones refugiades i conscienciar la societat de la pèrdua de vides al mar.

Es tracta de l’onzena campanya ‘Un euro, llavor de solidaritat’, i en cadascuna de les edicions dels fons recaptats s’han destinat a UNESCOCAT, Metges sense Fronteres, a la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí a l’País Valencià, Amnistia Internacional, Creu Roja, Escoles Solidàries -dos campanyes-, ACNUR, CEAR – PV, AfricaHugs i Proactiva Open Arms.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: