Una vintena d’empreses valencianes d’alimentació ecològica participen al costat del Consell en la primera edició d’Organic Food Iberia

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural participa, al costat de 23 empreses de la Comunitat Valenciana, en la primera edició de la fira Organic Food Iberia, amb l’objectiu de promocionar la indústria ecològica agroalimentària, de begudes i vinícola.

Aquesta cita del sector de la indústria agroalimentària ecològica, que se celebra del 6 al 7 de juny, a Madrid, reflecteix el creixement que està experimentant el sector ecològic a la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’un sector en plena expansió i amb un notable potencial que, a més d’oferir al consumidor productes lliures de residus i respectuosos amb el medi ambient, aporta a l’agricultor un major valor afegit als seus productes.

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, encapçala la representació valenciana en Organic Food Iberia, qui, acompanyat pel director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, mostra una vegada més el suport del Consell a les accions de promoció que realitza el sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana, fonamentals per a l’expansió comercial del sector.

La producció ecològica a la Comunitat Valenciana compta amb 114.509 hectàrees certificades el 2018, amb un creixement del 18,6% respecte a l’any anterior.

La posada en marxa de l’I Pla Valencià de Producció Ecològica en 2015 s’ha saldat amb un increment de la superfície del 48,6% en els últims quatre anys.

L’expositor de la Conselleria disposa d’una superfície de 272,5 metres quadrats, i està ubicat a l’pavelló número 14, i acull 23 empreses valencianes.

Els sectors més representatius de les empreses ecològiques ubicades a la Comunitat Valenciana són els dedicats a l’elaboració, conservació, manipulació i envasat de fruites i hortalisses, cellers i aquelles dedicades a l’elaboració de productes alimentaris d’origen animal.

El sector ecològic està demostrant ser molt competitiu i innovador, fet que el fa atractiu per als joves, millorant d’aquesta manera el greu problema del relleu generacional. És, a més, un mètode de producció de destacada importància econòmica, social i ambiental.

Informació i Foot: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: