Soler: «Les caixes rurals tenen un paper fonamental en la transformació del nostre model econòmic»

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat que «les caixes rurals tenen un paper fonamental en la transformació del model econòmic de la Comunitat Valenciana, ja que a través de la seva xarxa d’oficines i professionals especialitzats poden oferir un servei proper i atendre de forma personalitzada les necessitats dels clients que vulguin materialitzar nous projectes productius que contribueixin a consolidar un creixement econòmic estable i durador «.

«La transformació del nostre model productiu s’ha de fer en cada lloc on un emprenedor o emprenedora decideixi posar en marxa una empresa. O on un empresari que ja té un negoci madur, consideri que pot donar-li un nou aire més prometedor a la seva activitat» , ha assenyalat Soler.

Vicent Soler ha realitzat aquestes manifestacions durant la celebració del centenari de Caixa Rural Central (CRC) a Oriola, al qual ha assistit acompanyat del director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, i del director de Tecnologies de la Informació i la comunicació, Pere Pernías.

A l’acte també han estat presents el conseller d’Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball. Rafa Climent; el president de Caixa Rural Central, Manuel Ruíz; el director general de l’entitat, José Víctor Guillén; l’alcalde d’Oriola, Emilio Bacuñana i el bisbe emèrit d’Oriola-Alacant, Victorio Oliver, així com diverses autoritats polítiques, cooperativistes i persones empleades de l’entitat financera.

Evolució positiva de les caixes rurals

Segons el conseller d’Hisenda, durant la recent crisi financera el sistema de caixes rurals ha demostrat ser «l’element més resistent de tot el sistema de crèdit de base cooperativa i fundacional».

Soler ha destacat que Caixa Rural Central, en concret, ha aconseguit mantenir la seva autonomia situant-se, amb diferència, «a la capçalera de les caixes rurals de la Comunitat Valenciana no integrades en cap grup».

Les 30 caixes rurals existents a la Comunitat Valenciana han tingut, des de 2015, una evolució molt positiva amb beneficis al voltant dels 20 milions d’euros anuals. I d’aquestes 30, Caixa Rural Central, és a més una de les vuit caixes rurals que ha aconseguit augmentar el seu benefici durant aquest any.

«El sistema de caixes rurals ha superat la crisi, es manté sòlid i està cridat a ser un motor fonamental en la consolidació del nostre sistema productiu i de protecció social», ha indicat el conseller d’Hisenda.

En aquest sentit, Vicent Soler ha destacat que la col·laboració entre l’IVF i l’Associació de Cooperatives de Crèdit ha permès que les persones aturades que vulguin iniciar una activitat empresarial puguin accedir a microcrèdits, gràcies a l’acord pel qual l’associació passa a convertir-se en intermediària financera de l’IVF.

Fer front al desafiament tecnològic

Finalment, el conseller d’Hisenda ha assenyalat que «Caixa Rural central ha cobert el seu primer centenari i cal celebrar-ho. Però al mateix temps cal començar a fer realitat el segon, que passa per atendre les necessitats de transformació, fer front als desafiaments tecnològics i consolidar la implantació de les TIC al sector «.

Precisament, l’experta en Intel·ligència Artificial i Big Data i primera espanyola a guanyar el premi Innovadors del MIT, Núria Oliver, ha pronunciat una conferència sobre el tema durant la celebració del centenari. Núria Oliver ha estat presentada pel director general de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Pere Pernías.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: