Alacant acollirà a l’octubre el I Congrés Internacional de Sostenibilitat Nàutica Esportiva, LLaüt 2022

Alacant acollirà els dies 27 i 28 d’octubre el I Congrés Internacional de Sostenibilitat Nàutica Esportiva, LLaüt 2022. L’esdeveniment ha estat organitzat conjuntament per la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana.

LLaüt 2022, que compta amb el lema “La mar d’esportistes i responsables”, estarà enfocat en la primera edició a com afecta l’activitat nàutica i turística la salut del mar. Una crida a la reflexió, la conscienciació i lacció. L’alta activitat esportiva nàutica a totes les costes creix cada any i necessita una atenció periòdica que permeti introduir unes bones pràctiques sostenibles per aconseguir la perdurabilitat de l’activitat esportiva per a generacions futures. Al mateix temps, cal vetllar per a la salut dels mars i oceans, treballar per un turisme responsable i una societat conscienciada. LLaüt Congress 2022 esdevindrà una eina d’anàlisi de totes aquestes qüestions de manera anual. A més, posant en valor l’aposta per la sostenibilitat, la Federació de Vela se sumarà a les dues jornades en què tindrà lloc aquest esdeveniment i celebrarà el 20è Congrés d’Escoles de Vela de la Comunitat Valenciana.

Aquesta edició estarà alineada amb 12 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que confirmaran el compromís del congrés amb l’esport nàutic, l’activitat turística i la salut del Mar. Per això, Llaüt 2022 perseguirà diversos objectius principalment: reunirà experts i expertes nacionals internacionals de diferents àmbits per presentar pràctiques sostenibles del sector nàutic esportiu i analitzarà i conscienciarà sobre activitats nàutiques i turístiques esportives compatibles. També es podran conèixer iniciatives destacades de Responsabilitat Social (RS) desenvolupades per empreses públiques i privades.

El Congrés s’adreça a professionals relacionats amb l’activitat nàutica esportiva i turística, estudiants, ajuntaments de municipis costaners, empreses vinculades a la sostenibilitat de mars i oceans, organitzacions no governamentals que treballen per la preservació dels ecosistemes marins, clubs esportius, associacions turístiques i escoles esportives marítimes.

LLaüt 2022 compta amb una iniciativa pròpia de Responsabilitat Social (RS) anomenada La Platja Canalla, que té com a objectiu la recopilació i premi de les millors accions de RS desenvolupades per ajuntaments nacionals i internacionals sobre la conscienciació i cura de les platges per part dels turistes i els esportistes nàutics. Tots els ajuntaments que ho desitgin podran presentar a través del web del congrés _www.llautcongress_ qualsevol iniciativa desenvolupada entre el 21 de juny i el 21 de setembre. A la pàgina web també es podrà fer la inscripció al congrés.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: