La Diputació de Castelló prepara una trobada d’alcaldesses i alcaldes del clúster ceràmic per a exigir l’adopció de mesures que salven al sector

. La Diputació de Castelló ja està treballant en l’organització d’una reunió de les 17 alcaldesses i alcaldes dels municipis de la província de Castelló vinculats a la indústria ceràmica i afins per a reivindicar l’aprovació d’ajudes contundents per al sector. És el compromís que va adquirir dissabte passat el president José Martí en la cimera d’alcaldesses i alcaldes, davant la greu situació creada per la carestia dels preus de l’energia a conseqüència de la guerra generada per la invasió d’Ucraïna per part de la Federació Russa. En aquests moments, des de presidència de la institució provincial s’està en contacte amb els ajuntaments per a quadrar agendes.

Es tracta d’una trobada que es realitzarà en la pròpia Diputació de Castelló perquè segons explica Martí «hem de fer tot el que estiga a les nostres mans per a defensar el nostre principal sector industrial, el clúster del qual dona treball de manera directa a 24.000 persones però de manera indirecta genera fins a 60.000 ocupacions indirectes o induïdes».

El president de la Diputació és conscient de «la important labor reivindicativa que ve desenvolupant el President Puig» i que «des del Govern d’Espanya s’han adoptat mesures després de l’esclat de la guerra i la crisi inflacionista», encara que reconeix que «són mesures insuficients i és necessari ser més ambiciosos». El dirigent provincial considera que «en l’àmbit de la Unió Europea ha de trobar-se la fórmula que permeta controlar els preus de l’energia» i que «el Govern d’Espanya ha d’anar més lluny a l’hora d’aprovar mesures similars a les preses en un país com Itàlia, que és un dels principals competidors de la indústria ceràmica castellonenca».

Martí acudeix a la reunió disposat «a escoltar i consensuar les accions a desenvolupar per a liderar la reclamació de mesures que ajuden a salvar la nostra indústria, perquè ens va en això el benestar present i futur de milers de famílies de la província de Castelló».

El president de la Diputació, fidel al compromís adquirit en la cimera d’alcaldes, ha mostrat la seua disposició a liderar la defensa de la indústria castellonenca, manifestant que «ha arribat el moment dels fets, de l’adopció de mesures valentes perquè el mercat energètic deixe de ser especulatiu».

Martí ha finalitzat afirmant que «si estem en una economia de guerra, no queda més remei que adoptar mesures extraordinàries que estiguen d’acord amb la conjuntura que ens està tocant viure».

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: