Aitana Mas: “La consolidació de la Xarxa Jove amb prop de 400 professionals situa la Comunitat Valenciana com a referent europeu en polítiques de joventut”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que la consolidació de la Xarxa Jove amb prop de 400 professionals “situa la Comunitat Valenciana com a referent europeu en polítiques de joventut”.

La posada en marxa de la Xarxa Jove durant la legislatura passada, ha assegurat la vicepresidenta, va iniciar un procés de “municipalització” de les polítiques de joventut que va situar les persones joves “com a centre de l’acció política del Consell”, i s’ha convertit en un sistema públic “amb accions indispensables per satisfer les necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de la qualitat de vida de la joventut”. Per al proper any, la Xarxa Jove compta amb una dotació pressupostària de 11,2 milions d’euros.

La vicepresidenta ha clausurat el Congrés de la Joventut. Polítiques PostZ, organitzat per l’IVAJ en el marc de la commemoració de l’Any Europeu de la Joventut, i que durant tres dia ha reunit a València més de 200 professionals de la joventut de tota la Comunitat Valenciana, joves i responsables polítics per analitzar els reptes a què s’enfronta aquesta generació postmil·lenial i com arribar-hi des de les polítiques públiques.

En la seua intervenció, Aitana Mas ha recordat que el canvi “profund i radical” a l’àrea de joventut a la Comunitat “es va materialitzar legalment el 2017 amb l’aprovació de la Llei de Polítiques Integrals de Joventut i de l’Estratègia Valenciana de Joventut 2017- 2021, que han marcat l’acció política del Consell durant els darrers anys”.

En aquesta línia, “des del Consell s’ha consolidat la Xarxa Jove dotant-la dels recursos econòmics i materials suficients per donar estabilitat laboral als i les professionals i integrar-los a les estructures i plantilles de personal dels ajuntaments i mancomunitats a través de les respectives relacions de llocs de treball” ha indicat Aitana Mas.

Així mateix, la vicepresidenta s’ha referit també als importants avenços en participació juvenil que s’han reflectit, principalment, als Consells de Joventut, ia la clara aposta del Consell per l’oci educatiu i pel foment de l’associacionisme “com a escola de ciutadania” .

“Gràcies a aquests reptes ambiciosos que ens vam marcar el 2015, podem estar satisfets d’un nou sistema públic de serveis a la joventut nascut pràcticament des del no-res”, ha manifestat la vicepresidenta.

Mas ha assegurat que des del Consell se seguirà treballant per consolidar i estabilitzar la Xarxa Jove, convertir la Comissió Interdepartamental de Joventut en “un veritable instrument de la transversalitat” de les polítiques de joventut i establir les bases per posar en marxa el full de ruta que serà la nova Estratègia Valenciana de Joventut 2024-2030.

Finalment, ha agraït als i les professionals presents al congrés el treball i la dedicació diària com a personal de joventut i els ha felicitat “per l’empenta mostrada en una tasca gens fàcil que, entre totes i tots, portem endavant amb dignitat, transparència, honestedat i eficiència”.

Sessió de cloenda

A la sessió de cloenda del congrés hi ha participat, entre d’altres, el director de l’àrea internacional del CISE (Centre Internacional Santander Emprenedoria), José Carlos Ceballos, que ha explicat com incorporar les competències emprenedores en projectes destinats a millorar la societat.

Ceballos ha parlat d’Ecoope, un projecte europeu que té com a objectiu reduir la desocupació juvenil introduint el model cooperatiu a l’educació secundària i superior, “ja que en els sistemes educatius actuals aquest model amb prou feines s’esmenta”.

Per a Ceballos, el sector cooperatiu ofereix “un entorn obert a la innovació que, juntament amb l’educació en emprenedoria, pot ajudar a millorar l’ocupabilitat de les persones joves i l’elevada taxa de desocupació actual”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: