Aitana Mas celebra la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que avala el model d´acció concertada de serveis socials impulsat per Igualtat

La vicepresidenta i consellera d´Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha celebrat la sentència pronunciada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre el model d´acció concertada que està impulsant la Generalitat.

Aquest model “reconeix el paper fonamental als serveis socials desenvolupat pel tercer sector, integrat per entitats sense ànim de lucre nascudes al llarg de la història i que han ofert serveis socials a les persones més vulnerables”, ha indicat Mas.

Així mateix, la vicepresidenta ha destacat que “la sentència valida i dota de seguretat jurídica el model social que estem implementant i suposa un suport a l’acció concertada de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana, en la qual hi ha actualment més de 16.000 places i que compta amb més de 8.000 professionals”.

El Tribunal de Luxemburg va avalar, aquest dijous, el decret valencià que regula la prestació de serveis socials a través d’entitats sense ànim de lucre, engegat el 2018. D’aquesta manera, es desestima la mana presentada per l’Associació Estatal d’Entitats de Servei d’Atenció a Domicili (ASADE) que havia estat elevada al tribunal de Luxemburg per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Aitana Mas ha estacat que amb aquesta decisió es reconeix “la importància d’aquests serveis socials, el caràcter essencial per a la ciutadania i d’interès general per la Generalitat, així com que les entitats del tercer sector formen part de l’entramat social, i entendre que amb determinades prestacions de serveis no hi ha cap extracció de beneficis mercantils”.

“Per tant, -ha afirmat la vicepresidenta- dóna suport que el servei públic no es vegi afectat per les licitacions de preus, sinó que la concurrència es faci en relació amb criteris de qualitat (model d’intervenció, inserció comunitària de l’entitat al territori) , etc)”.

La sentència conclou que el procediment valencià respecta la directiva europea ja que el procés es fa seguint principis de: Subsidiarietat, Solidaritat, Publicitat, Transparència, No discriminació, eficiència pressupostària, participació efectiva i coordinació, col·laboració i cooperació amb les administracions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: