Transició Ecològica promou un projecte de recerca d’un nou tractament de la sarna de la cabra

La Conselleria de Transició Ecològica promou un projecte de recerca per estudiar l’eficàcia d’un nou tractament farmacològic sobre la sarna sarcòptica que afecta la cabra salvatge.

La secretària autonòmica, Paula Tuzón, acompanyada del director general de Medi Natural, Julio Gómez, ha presentat la iniciativa, fruit d’un acord de col·laboració amb el CEU San Pablo, als Ajuntaments de Morella i Vallibona, a la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana ia la representació de caça major al Consell de Caça.

La conselleria s’encarregarà de la logística (gestió de les instal·lacions, captura de cabres malaltes i seguiment de les cabanes) mentre que veterinaris del CEU assumiran el tractament i la seva eficàcia contra la malaltia, han explicat Tuzón i Gómez.

“L’acord persegueix explorar solucions viables basades en el coneixement científic per frenar la propagació de la sarna a la cabana de cabres silvestres, que compte a més amb la implicació de les diferents administracions i agents implicats: entitats locals, caçadors, veterinaris, agents mediambientals, a més de la conselleria”, ha assenyalat la secretària autonòmica.

Així, les captures s’emmarquen en una forest municipal de l’Ajuntament de Morella i les instal·lacions veterinàries s’ubiquen a Vallibona, tot i que l’objectiu de l’estudi és extensible a les zones de la Tinença i els Ports.

Programa de reintroducció del crebalós

La secretària autonòmica i el director general de Medi Natural també han visitat l’evolució del programa autonòmic de reintroducció del crebalós ( trencalòs) al Parc Natural de la Tinença de Benifassà.

El 2018 i el 2019 es van deixar anar els primers exemplars, alguns dels quals han tornat a la Tinença, mentre que els últims dos alliberats el 2022 –“Ereta” i “Esperit”- s’han albirat justos de nou al Maestrat des del passat 3 de juliol.

Els individus alliberats procedeixen de la Xarxa de Cria Europea, gestionada per la Vulture Conservation Foundation (VCF), que ha proporcionat al projecte un total de 11 individus fins avui.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: