Castelló inicia la licitació del servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violències masclistes

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Feminisme i LGTBI, ha donat llum verda a la licitació del servei d’atenció psicològica a dones víctimes de violències masclistes, per un pressupost total màxim de 80.000 euros per un periode de dos anys, 2023-2025, amb possibilitat de pròrroga d’un any. La Junta de Govern ha aprovat aquest matí l’inici de la tramitació.

La regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, ha destacat que aquest “és un servei essencial per a les dones que pateixen algun tipus de violència de gènere havent denunciat o no, per aportar-les ferramentes i empoderar-les per sortir d’aquesta situació en què es troben”.

Es tracta d’un servei que ha atés des de la seua implantació, en gener de 2021, a 89 dones. Actualment, a Castelló continuen rebent aquesta prestació, gratuïta, 34 dones. Les dones que necessiten aquest servei han de sol·licitar-lo directament al Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de la Regidoria de Feminisme, encara que també hi ha algunes dones derivades des d’altres departaments municipals, principalment Serveis Socials i Policia Local, en el marc del Protocol municipal de coordinació per a l’atenció integral de les dones víctimes de violència de gènere.

El servei, amb una psicòloga professional que atén a les oficines del SIO, després de la valoració i atenció personalitzada, dissenya un itinerari d’intervenció, amb sessions setmanals i/o quinzenals de suport i tractament a les dones, de les que es fa un seguiment pormenoritzat.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: