5 passos per continuar aprenent independent de l’etapa de la vida

Lifelong Learning o l’aprenentatge permanent és un concepte que destaca la importància de cercar coneixements i desenvolupar habilitats de manera contínua al llarg de la vida, independentment de l’edat o de l’etapa professional en què ens trobem. És un compromís personal amb l’aprenentatge constant, l’ampliació d’horitzós, l’adquisició de coneixements nous i la millora contínua de les competències, ja sigui a través de l’educació formal o informal.

Aquest concepte reconeix que els coneixements canvien constantment i que les competències necessàries per prosperar al món actual requereixen una actualització i adaptació contínues. L’aprenentatge permanent fomenta la flexibilitat, la creativitat, la resiliència i la capacitat d’adaptar-se a noves situacions i contextos, proporcionant un millor aprofitament de les oportunitats i una capacitat més gran per afrontar els reptes. Aquesta pràctica educativa s’està convertint en habitual a diversos països; als Estats Units, per exemple, el 73% de la població es considera adepta a l’aprenentatge permanent, assenyala l’enquesta del Pew Research Center.

“Hi ha moltes maneres d’aprendre, com ara els cursos en línia, la formació professional, els tallers, la lectura, la participació en grups d’estudi, les experiències pràctiques i molt més. L’objectiu és estimular el desenvolupament intel·lectual, personal i professional, capacitant a les persones per afrontar els reptes i les exigències de la vida quotidiana”, afirma Juliana Frigerio, Directora Acadèmica de WorldEd School, xarxa global d’educació americana.

A Espanya, cada cop més joves busquen professionalitzar-se i continuar estudiant després de l’ensenyament obligatori. L’any 2000, només un terç dels joves tenia estudis superiors, mentre que el 2021, la proporció arriba gairebé a la meitat dels espanyols entre 25 i 34 anys, arribant al 49%, segons l’informe anual Panorama de l’Educació.

Són diversos els beneficis d’adoptar l’aprenentatge continu a la nostra vida, Juliana Frigerio, Directora Acadèmica de WorldEd School, enumera cinc raons per continuar aprenent:

1. Responsabilitza’t del teu propi aprenentatge: l’esforç que posem és fonamental per desenvolupar els nostres coneixements, sobretot a l’edat adulta, som responsables d’on i com volem arribar-hi.

2. Provar coses noves: explorar coses noves alimenta una mentalitat de creixement i amplia la nostra perspectiva de laprenentatge. Ja sigui provant nous idiomes, aficions o establint objectius clars, comprometre’s a ampliar coneixements ens converteix en estudiants motivats i eficaços.

3. Fixeu-vos objectius i porteu una llista del que heu après: conèixer el vostre propi estil d’aprenentatge és essencial per ser un alumne eficaç. Fixa’t metes clares i identifica els teus objectius per convertir-te en un alumne motivat i eficaç.

4. Feu preguntes quan teniu l’oportunitat: si teniu dubtes o l’oportunitat d’aprofundir amb algú que sàpiga d’un tema, pregunta-li. Fer preguntes és un signe de maduresa i confiança en tu mateix.

5. Posa en pràctica els coneixements: aplica els coneixements adquirits per crear una cosa significativa, ja que l’aprenentatge basat en habilitats requereix pràctica. A més, millora la teva capacitat de memòria per evitar frustracions en el procés d’aprenentatge, cerca tècniques que s’ajustin al teu perfil per millorar-la.

“La idea de l’aprenentatge continu va més enllà de la cerca d’una nova àrea d’especialització. Comprèn la recerca de la millora de les habilitats existents, el desenvolupament de noves aficions i l’ampliació de coneixements en àrees d’interès personal. L’aprenentatge continu pot veure’s com un procés d’autodesenvolupament, en què cada individu busca contínuament millorar i explorar noves àrees de coneixement”, conclou Frigerio.

L’aprenentatge continu contribueix al creixement personal, a l’enriquiment intel·lectual ia la satisfacció personal, tot promovent una vida més plena i realitzada.

Sobre la WorldEd School

La WorldEd School és una xarxa educativa americana futurista amb biaix internacional, creada el 2017, a Florida. La xarxa global està a 4 continents: Amèrica, Europa, Àsia i Àfrica. I ofereix el Duo Diploma, o sigui – la formació de l’estudiant en el pla d’estudis del seu país d’origen i com pot ser d’americà usat a les universitats americanes i de tot el planeta. El propòsit de la WorldEd School és connectar persones de tot el món perquè, amb l’experiència de cadascú i el seu bagatge cultural i del seu país, tothom pugui aprendre i desenvolupar habilitats per al mercat laboral i per a la vida. Més informació aquí!

Informació i Foto: queissadacomunicacio

 

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: