‘Zoom’ investiga si vivim una bambolla dels festivals de música

Espanya celebra, cada any, més de 1.000 festivals de música. És una xifra extrema? Hi ha públic per a tots? L’espai d’investigació d’À Punt Zoom s’endinsa aquesta setmana en aquesta bambolla i analitza si estaria a punt d’esclatar.

De fet, de totes les comunitats autònomes, la valenciana és la que més festivals acull. Però, què tenen per a agradar tant?

El primer de tots va ser el FIB, situat a Benicàssim, que va celebrar la seua primera edició el 1995. Arran del naixement, aquest tipus de celebracions s’han multiplicat per tot el país. Què va aportar la primera edició del FIB a la ciutat?

Segons dades de l’Anuari de la música en viu, el segon festival més concorregut en 2022 va ser el Medusa, que va reunir 320.000 persones en només tres dies. La cita, a més, va protagonitzar un accident de tràgiques conseqüències. L’espai produït per Secuoya Studios per a À Punt desxifra què va fallar, els motius pels quals es va produir i es pregunta si podria haver-se evitat.

Aquest tipus de celebracions suposen una gran font d’ingressos per a les empreses promotores: generen riquesa i llocs de treball en els municipis on se celebren. És el motiu pel qual tots els municipis en volen tindre un?

Així i tot, darrere d’aquesta façana d’alegria i diversió, aquest tipus d’esdeveniments musicals amaguen aspectes foscos. Per exemple, la prohibició d’introduir menjar i beguda en els recintes, una qüestió denunciada per diverses associacions de consumidors com a Facua.

Queixes per part dels assistents que s’uneixen a altres com cobrar les despeses de gestió per a retornar els diners sobrants de la polsera cashless, i imposar aquest mètode com l’única forma de pagament.

‘Crònica mèdica’, la malaltia des de la valentia i l’humor

En acabar Zoom, À Punt emet la segona entrega de Crònica mèdica, la docusèrie que narra la malaltia des de l’esperança, la valentia i el sentit de l’humor dels seus protagonistes. En aquest episodi, Belén ingressa a l’UCI i Fide salva la burocràcia per a accedir a especialistes de la seua patologia a Barcelona. Isaïes qüestiona algunes de les pràctiques que s’apliquen a persones amb malalties mentals i Pura passa el dia amb velles amigues. Fran, per part seua, se’n va de concert amb la família i Marina necessita un trasplantament de pulmons.

Els dos programes formen part de Les nits en gran d’À Punt per a les nits dels dilluns.

______________________________________________________________

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: