Ximo Puig trasllada el suport de la Generalitat als dissenyadors valencians i recorda que el seu treball és clau per generar oportunitats, creativitat i innovació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat el suport de la Generalitat a tots els dissenyadors de la Comunitat Valenciana i ha recordat que la feina que fa aquest sector és un element clau per generar oportunitats, creativitat i innovació.

Ximo Puig, que ha rebut els 64 premiats per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), ha destacat el vincle que té el disseny amb el territori, els sectors productius i la idiosincràsia de la Comunitat Valenciana.

Així, ha recordat que València és la primera ciutat espanyola escollida Capital Mundial del Disseny, “una fita que ens posiciona a l´avantguarda del disseny i ha suposat un punt d´inflexió”.

En la intervenció, el cap del Consell s’ha referit a l’impacte econòmic del disseny a la Comunitat Valenciana i ha explicat que les indústries intensives en disseny generen més del 13% de l’ocupació, “un sinònim de progrés”, ha subratllat, perquè “avui no s’entén el fons de la nostra economia sense la riquesa de la forma”.

Així mateix, el president ha animat el sector industrial i empresarial valencià a apostar per la “innovació, la creació i el disseny” com a factors d’èxit i ha felicitat els guardonats nacionals als sectors del tèxtil, el moble o la il·luminació.

Edició 2022

La convocatòria 2022 dels premis de l’ADCV ha batut rècord de candidatures amb més de 550 dissenys presentats, coincidint amb l’any en què València ha estat designada Capital Mundial del Disseny.

Els guardons reconeixen el millor disseny de la Comunitat Valenciana, entre els treballs realitzats o difosos del gener del 2019 al desembre del 2021, per estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d’empreses de la Comunitat Valenciana.

L’edició 2022 ha premiat 64 propostes del total de treballs presentats. En concret, s’han lliurat 30 guardons a la categoria ‘Or’, 15 en disciplines de disseny gràfic i digital i 12 en producte, i tres en espais. A més, s’han atorgat 26 premis ‘Plata’, 14 en disseny gràfic i digital, vuit en producte i quatre en espais.

A més, aquest any s’ha creat la candidatura Premis Impacte Positiu, per als projectes que contribueixen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn. Aquesta proposta ha obtingut vuit guardons, dos en categories de disseny gràfic, una en disseny despais, i cinc en producte.

Per acabar, s’han lliurat tres guardons honorífics, al dissenyador Paco Bascuñán, a títol pòstum, a l’empresa de mobiliari Actiu i al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC).

Els treballs de disseny premiats i els honorífics estan exposats a la web oficial http://www.premiosadcv.com i es recolliran en una publicació impresa.

De l’1 de juny al 15 de juliol, estarà oberta a totes les persones l’exposició ‘Premis ADCV 2022’ / ‘ADCV Design Awards’, al centre d’innovació Las Naves, una mostra ha estat inclosa al programa oficial del primer New European Bauhaus Festival, com un dels side events que s’organitzarà per la comunitat vinculada al moviment europeu.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: