Climent: “L’enfortiment del teixit productiu propi s’ha de basar en empreses compromeses amb la seua terra, amb la societat, amb la qualitat de l’ocupació i amb la sostenibilitat”

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha declarat que “l’enfortiment del teixit productiu propi s’ha de basar en empreses compromeses amb la seua terra, amb la societat, amb la qualitat de l’ocupació, amb la sostenibilitat i amb el medi ambient”

Climent ha visitat l’empresa Carmencita, situada a Novelda, que és líder en el sector de les espècies. Aquesta empresa del sector agroalimentari exporta a més de 65 països. En 2020 va tindre un volum de negoci de més de 90 milions, dona ocupació a 500 persones i té previst obrir una nova fàbrica que es convertirà en una de les fàbriques d’espècies més grans i modernes d’Europa.

Segons el conseller, “és evident que els reptes als quals ens enfrontem de cara al futur, com el canvi climàtic, la conservació del medi ambient, la qualitat de vida de les persones treballadores o la demanda de productes saludables requereixen d’una nova cultura empresarial basada en valors, i en una cada vegada major consciència del paper que juga una empresa en la societat, més enllà dels beneficis econòmics”.

Climent ha posat en valor el model de gestió d’aquesta empresa valenciana que “és una referència en investigació en l’àmbit de la salut, com a element essencial de l’alimentació i la gastronomia, té un model de producció i gestió compromés amb el medi ambient, l’estalvi i l’eficiència energètica, la gestió de residus i l’optimització logística”.

Investigació, formació, internacionalització

El Departament d’I+D+i de Carmencita està especialment preocupat per la salut com a peça essencial de l’alimentació i la gastronomia. Això fa que els productes de Carmencita es troben en una constant evolució, avançant-se fins i tot a les demandes i necessitats de la societat. Com a prova d’això, van rebre de la mà de la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya el Premi Face 2019.

Carmencita forma part de les càtedres institucionals de la Universitat d’Alacant i va iniciar les seues activitats al novembre de 2017. L’objectiu principal de la càtedra és desenvolupar activitats d’investigació, divulgació i formació en l’àmbit de la gastronomia i, en particular, les relacionades amb l’univers del sabor i la riquesa culinària que tanca la cultura alimentària mediterrània.

Aquesta empresa familiar agroalimentària també té previst crear ‘L’Escola de les Espècies’ en les seues instal·lacions de Novelda, que serà la primera del món i on es rebrà als xefs dels millors restaurants d’Espanya i d’altres països per a promoure la formació, la innovació i la creativitat.

A més a més, Carmencita ha obert als Estats Units una filial per a impulsar l’exportació a l’exigent mercat estatunidenc, on triomfa el seu preparat de paella amb tot el necessari per a elaborar aquest plat estrela de la gastronomia espanyola (recipient inclòs).

L’obertura d’una filial a Miami (Florida) facilita a la matriu de Carmencita, l’empresa Jesús Navarro SA, comercialitzar per si mateixa els productes i atendre amb major agilitat les comandes de tot el país, posant fi a més de quatre dècades exportant al país a través de companyies intermediàries.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: