Ximo Puig subratlla la importància de reforçar la sanitat pública per fer front a la pandèmia de COVID-19 en les millors condicions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la importància de reforçar la sanitat pública per fer front a la pandèmia de COVID-19 en les millors condicions, durant l’acte de lliurament dels Premis de l’Any que concedeixen Levante-EMV i Premsa Ibèrica als col·lectius que estan en primera línia de la lluita contra el coronavirus.

Puig ha assistit a el primer dels actes de lliurament dels Premis de l’Any que concedeixen Levante-EMV i Prensa Ibérica -es celebraran cinc actes, un per cada premi-, en el qual s’han concedit guardons als col·legis oficials de professionals de Medicina , Infermeria, Farmàcia, Biologia i Veterinària.

Durant la seva intervenció, el cap de el Consell ha reconegut el gran treball realitzat per aquests col·lectius, i ha apel·lat “a la corresponsabilitat concèntrica” ​​per seguir adoptant mesures que contribueixin a enfortir la sanitat.

“Tenim un sistema públic de salut molt potent -ha continuat el president-, però que també ha demostrat les seves debilitats i les seves incerteses, i ara és el moment d’aprofitar aquest camí en la defensa de la salut pública, universal i de qualitat per a reforçar-la i per fer reformes necessàries “.

Per això, Puig ha indicat que s’ha de fer “una transformació de el model sanitari públic per dotar-nos de més garanties i més seguretat i tenir una societat cohesionada i justa, en la qual ningú es queda a l’marge”.

“La sanitat pública espanyola ha atès totes les persones, més enllà de la seva condició, i això mereix que siguem capaços de enfortir-la i dotar-la de tots els mitjans suficients i de vincular-la a la investigació, perquè sense ciència no hi ha futur”, ha afirmat el titular de Consell.

En aquest sentit, Puig ha expressat la seva confiança que “si estem junts, treballem amb intel·ligència i pensant en l’interès general, salvarem moltes vides i la dignitat d’una societat que té dret a mirar cap endavant”.

En aquesta cinquena edició s’han concedit cinc Premis de l’Any, de la mateixa entitat i categoria tots ells, a les persones, entitats i institucions que, des dels primers moments de l’emergència, han prestat serveis essencials per a la societat amb greu risc per a la salut .

A més dels premis lliurats aquest dilluns, també han estat guardonats en aquesta edició els integrants de la cadena agroalimentària; organitzacions i entitats que van desplegar accions especials de solidaritat en els pitjors moments de la pandèmia; forces i cossos de seguretat de l’Estat, Administració autonòmica i els ajuntaments que van vetllar per la societat durant el llarg confinament, i empreses i personal treballador dels serveis de neteja i sanejament urbà.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: