La Generalitat comença a instal·lar desfibril·ladors en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La Generalitat ha iniciat la instal·lació de desfibril·ladors semiautomàtics en les principals estacions de Metrovalencia. La setmana que ve començaran els mateixos treballs en TRAM d’Alacant amb l’objecte que, per a finals de mes, estiguin operatius en les dues xarxes de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Amb aquest objectiu, l’empresa pública va adjudicar 56 dispositius per a València i 8 per a Alacant, per un import de 119.765,60 euros, IVA inclòs, que es destinen a l’arrendament, instal·lació i manteniment d’aquests mecanismes durant tres anys.

A més de les estacions, aquests desfibril·ladors semiautomàtics s’instal·len en dependències pròpies de FGV, com els tallers de València, Machado, Tarongers i del Campello a Alacant, així com en aules de formació.

Els cursos de formació per al personal de FGV i vigilants de seguretat, en el qual participen 216 persones (136 a València i 80 a Alacant), conclouran la propera setmana. En els mateixos s’ensenya la tècnica i l’ús de l’aparell.

FGV s’adapta, d’aquesta manera, a el decret 159/2017 de Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l’àmbit sanitari a la Comunitat Valenciana. La legislació estableix com a obligatòria l’existència d’aquests dispositius a les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

Estacions amb dispositiu

D’aquesta manera, 47 estacions de Metrovalencia comptaran amb aquests equips. Les de Xàtiva, Colón i Àngel Guimerà, a l’ésser les de major afluència d’usuaris i usuàries, disposaran de dos desfibril·ladors, a l’igual que els tallers de València Sud, Machado i Tarongers. Per la seva banda, les aules de formació de l’antiga estació de Palmaret, tindrà un aparell.

En el TRAM d’Alacant les estacions d’Estels, Mercat, Marq-Castell, el Campello i Benidorm també comptaran amb un d’aquests dispositius. A més, els tallers del Campello disposarà de dos desfibril·ladors.

L’empresa adjudicatària assumeix les tasques de manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d’avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegits.

Pel que fa a la ubicació dels dispositius, s’instal·laran dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d’alarma. En el cas de les estacions subterrànies, es col·locaran en zones visibles, a una alçada de 1,50 metres i seran accessibles.

FGV ha optat per instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar, ja que compten amb una locució pregravada que li indica a l’reanimador que es retiri abans de procedir a la descàrrega.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: