Ximo Puig situa el projecte del Parc Tecnològic Les Rodes com a referent dinamitzador de la nova economia digital d’Alcoi i de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per vincular tots els sectors productius de l’economia que generen ocupació de qualitat per aconseguir la recuperació econòmica i, aquest sentit, ha posat com a exemple el projecte del Parc Tecnològic Les Rodes, a què ha situat com a referent dinamitzador de la nova economia digital i del coneixement dAlcoi i de tota la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha realitzat aquestes declaracions després de la vista a les obres del futur Parc Tecnològic, un acte que s’emmarca al Seminari de Govern-Estiu 2022, on, segons ha explicat, s’abordaran les prioritats per a aquest “nou curs polític tan important per a la societat valenciana, que està en una situació complexa, però té ambició de mirar endavant i superar les dificultats”.

El president, que ha estat acompanyat per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i per membres de la corporació municipal, ha agraït a l’Ajuntament “la força” per impulsar projectes de futur com el nou parc tecnològic, “una de les actuacions més importants dels darrers anys per a Alcoi i per a tota la Comunitat Valenciana”.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha explicat que el parc albergarà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat en les noves tecnologies i la innovació i que comptarà, a més, amb una seu de Districte Digital. Alhora, ha destacat que el centre tindrà espais dedicats a reforçar el sector turístic, a través de la formació, com ara el Centre d’Interpretació Turístic d’Interior (CDTi) ia més tindrà àrees socioculturals i administratives.

Actuacions i usos

El Parc Tecnològic Les Rodes és un projecte emblemàtic que recupera l’extinta fosa Rodes Hermanos, antiga illa industrial dedicada a la metal·lúrgia de principis de segle XX, per convertir-la en un gran parc tecnològic, dedicat a la innovació i la dinamització econòmica, i que a més reservarà una àrea per a usos socioculturals. El complex també serà la primera seu de Districte Digital fora de la ciutat d’Alacant.

Les obres centrals estan valorades en 7 milions d’euros i cofinançades per la Generalitat, que n’aporta 2,6 milions, la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), que contribuirà amb 3,7 milions i lAjuntament dAlcoi, que es farà càrrec de 900.000 euros.

Les fases centrals dels treballs, que es va iniciar el novembre de 2021, està centrada en una rehabilitació molt respectuosa amb el llegat patrimonial, que donarà lloc a un conjunt cohesionat, que tindrà una superfície total construïda de gairebé 12.000 metres quadrats, entre edificis destinats a usos culturals i tecnològics.

El bloc més important estarà conformat per diferents naus on s’assentarà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat en les noves tecnologies i la innovació.

Les sinergies es completaran amb les activitats de recerca i formació centrades en la robòtica i la intel·ligència artificial de la mà del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, que col·labora amb el consistori per impulsar la transformació digital del teixit empresarial de la ciutat.

D’altra banda, edificis adjacents seran transformats per allotjar-hi un saló d’actes i diverses sales multiusos destinades a accions de dinamització econòmica i empresarial. També s’hi contempla la creació d’un centre sociocultural, una biblioteca, una aula de música, un restaurant i una zona de cafè-ludoteca.

Una inversió total de 12 milions d’euros

La recuperació de l’illa de Rodes es completa amb dues actuacions d’envergadura més amb què s’assoleix una inversió total de 12 milions d’euros per a tot el projecte.

D’una banda, es durà a terme la rehabilitació de les antigues cotxeres que albergaran el Centre d’Interpretació Turístic d’Interior (CDTi), les obres del qual estan valorades en 2,1 milions d’euros i seran sufragades íntegrament per Turisme.

D’altra banda, es recuperaran dos antics edificis d’habitatges on s’integrarà un centre administratiu on se situaran les oficines municipals i una àrea tecnològica i de recerca on s’instal·larà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat, amb oficines i un ‘coworking’ públic. Aquesta actuació està valorada en 2,3 milions, l’Ajuntament d’Alcoi aportarà el 55% i la Diputació d’Alacant el 45% restant.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: