Ximo Puig reivindica una participació més gran de la ciutadania en l’economia a través del cooperativisme

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha reivindicat, durant el lliurament dels XIV Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià, un protagonisme més gran de la ciutadania en l’economia a través del cooperativisme.

Així ho ha manifestat a l’acte de lliurament d’aquests premis que atorga la Confederació de Cooperatives Valencianes (Concoval), en què ha destacat la “incidència social” del món cooperatiu i el seu posicionament a favor de l’autogovern, de l’autonomia i dels drets socials vinculats a “la igualtat, la fraternitat i la solidaritat”.

Durant la seua intervenció, ha agraït la tasca de les cooperatives durant la pandèmia i el suport a les mesures adoptades per a la recuperació i la reactivació econòmica, i de la mateixa manera, ha considerat necessari el treball conjunt entre cooperativisme i el Govern valencià per afrontar l’actual crisi generada per la invasió d’Ucraïna.

En aquest sentit, també ha reclamat la reacció de la Unió Europa davant la crisi energètica, a la qual ha demanat l’adopció de mesures que restringeixin l’augment dels preus, i ha qualificat de “fonamental” la intervenció pública a l’economia en moments com l’actual.

L´entrega de premis, que es concedeixen de manera biennal, també ha comptat amb l´assistència del conseller d´Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo .

Premiats 2022

En el transcurs de l’acte, el president ha lliurat el Premi a la Comunicació Responsable a Ràdio Valencia Cadena SER, mitjà de comunicació del qual ha destacat que representa “el rigor, la informació, el pluralisme i, per tant, la democràcia” .

De la mateixa manera, ha lliurat el Premi a la Trajectòria Cooperativa al col·lectiu de les cooperatives de disseny ‘Disseny Made in Coop’, recollit per Rosa Reig, Paco Piñero i Julia Pineda en representació del centenar de cooperatives d’aquest àmbit, a qui ha felicitat per aquest guardó que segons ha manifestat “contribueix a situar el disseny valencià al lloc que mereix”.

Cal recordar que a la Comunitat Valenciana el cooperativisme compta amb 80.000 treballadors que pertanyen a 2.500 empreses, que facturen 7.000 milions d’euros anuals, fet que suposa el 6,5% del PIB valencià.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: