Ximo Puig reivindica la gestió realitzada pel Consell durant vuit anys de govern per a la majoria social reforçant els serveis públics i creant ocupació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la gestió realitzada pel Consell durant vuit anys en què, tal com ha destacat, s’ha governat per a la majoria social reforçant els serveis fonamentals sobre els quals se sustenta l’estat de benestar i generant un marc favorable per a la inversió i la creació docupació.

Així ho ha indicat a la sessió de control de les Corts durant una intervenció que ha iniciat amb una menció que aquest divendres es complirà un any des de la invasió d’Ucraïna per Rússia. “Som una petita comunitat en un país del sud d’Europa, però, des d’aquí i amb la nostra veu, exigim que s’aturi la guerra, la invasió i aquesta matança deshumanitzada que s’està produint”, ha assenyalat.

El president ha indicat que la Comunitat Valenciana ha donat “el millor de si mateixa” amb la seva resposta a la tragèdia humanitària en acollir el nombre més gran de persones refugiades (més de 45.000) i escolaritzar també el nombre més gran de nens i nenes (el 40 % del total) de famílies procedents tant d’Ucraïna (13.000) com de Rússia (8.000).

Puig ha subratllat que el Consell que presideix sempre ha buscat governar “des del progrés” per al conjunt de la societat, amb dos objectius: “d’una banda, que ningú se’n quedi al marge, reforçant els serveis fonamentals, i, per altra banda generant un marc raonable per a la inversió que permeti augmentar l’ocupació”. En tots dos casos, “amb tota humilitat, hem avançat substancialment”, ha indicat.

Ximo Puig ha manifestat que lʻExecutiu valencià ha defensat en tot moment els interessos de la Comunitat, com es demostra en qüestions crucials com el finançament o lʻaigua. Sobre aquest darrer aspecte, el president, que ha recordat que el Consell ha acudit als tribunals perquè es garanteixi el transvasament Tajo-Segura, ha valorat la “magnífica notícia” que el Govern central hagi acordat una subvenció per a l’aigua dessalada de el Baix Segura durant 10 anys, “com ho tindrà també per part de la Generalitat”.

El president ha al·ludit durant la intervenció que més d’un milió de valencians i valencianes es beneficien cada any de la fi del copagament farmacèutic eliminat el 2015, a les 168.000 persones que han accedit a l’atenció sanitària universal i també als 135.000 valencians i valencianes que reben ajuts a la dependència, “més del triple que abans”.

A més, ha recordat que 75.000 persones tenen el suport de la Renda Valenciana d’Inclusió, un 80% més, que el lloguer social arriba a 16.000 famílies i que hi ha a les plantilles sanitàries 13.300 professionals més ia les plantilles docents, 15.000 professors i professores més.

Creació d’ocupació

També s’ha referit que en ocupació 424.000 persones han trobat feina des de 2015 a la Comunitat Valenciana o que aquest darrer any més de 250.000 valencians i valencianes han signat un contracte indefinit. Ha esmentat igualment els resultats del pla de suport a l’ocupació, els Avalem, que han permès reduir el nombre de joves menors de 30 anys aturats en gairebé 50.000 des del 2015.

En aquest marc d’estabilitat i ocupació, i amb la gigafactoria de Volkswagen, “hem aconseguit que la inversió industrial més important els propers anys es faci a la Comunitat Valenciana”, ha recordat també, per afegir que 2,3 milions de contribuents van a pagar menys impostos des d’aquest any.

Puig ha destacat la gestió realitzada durant la pandèmia, en què ha recordat que la Comunitat Valenciana va ser l’autonomia que va aconseguir que arribés el primer avió amb material sanitari i en què 67.000 empreses i 140.000 persones treballadores autònomes van tenir ajudes directes, igual que 200.000 treballadors i treballadores a ERTE.

Resposta a la crisi energètica

Ha al·ludit, així mateix, a la resposta donada a la crisi de subministraments, energètica i de preus provocada per la guerra, amb 300 milions per a 54.000 autònoms i autònomes, el transport públic rebaixat un 80% i gratuït per a 277.000 joves, la suspensió del cànon de sanejament per a 2 milions de llars, la reducció de les taxes, incloses les universitàries, que beneficien 120.000 estudiants, o mesures de reactivació del turisme com el Bono Viatgem o les ajudes addicionals al programa de l’Imserso.

D’altra banda, ha fet una avaluació positiva de la gestió dels fons europeus, amb adjudicacions per valor de més de 710 milions d’euros en ajudes directes. que han beneficiat gairebé 6.000 empreses i més de 300 ajuntaments, uns fons que, sumats a les licitacions en marxa, arriben, segons ha dit, a un total de 1.700 milions en un any injectats a l’economia valenciana amb el programa Next Generation.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: