Ximo Puig anuncia que el Consell instituirà el 3 de març com a Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest divendres el Ple del Consell aprovarà la declaració per la qual s’institueix el dia 3 de març com a Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana, i l’acte institucional commemoratiu del qual se celebrarà cada any a Castelló de la Plana, a partir del 2023.

Ximo Puig ha realitzat aquest anunci després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, aquest dijous al Palau de la Generalitat.

Després de la trobada, el cap del Consell ha subratllat que l’empresa és un operador fonamental tant per a l’activitat econòmica com per a l’ocupació i els empresaris, juntament amb els treballadors, són els que fan possible que l’economia funcioni i que la societat progressi ”, motiu pel qual s’ha decidit establir aquest dia commemoratiu.

Sobre això, ha informat que la celebració del Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana és un acord a què s’ha arribat amb el sector empresarial, que el Consell posarà en marxa “des d’una visió integradora” perquè “és fonamental que la empresa valenciana de tota mida i dimensió tingui un dia de celebració específica”.

El president ha assegurat que la Generalitat “està al costat de l´empresa” i ha reivindicat el “diàleg social” entre empresaris, treballadors i sindicats que ha generat “grans resultats i molta estabilitat a la Comunitat Valenciana”.

Per part seva, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha recordat que el Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana és el resultat d’una proposta que es va realitzar des del sector al president de la Generalitat i ha agraït que s’hagi escollit el 3 de març com a dia commemoratiu, coincidint amb la data de constitució de la CEV.

“Avui és un dia important per als empresaris i empresàries de la Comunitat Valenciana que treballem per generar riquesa, cohesió social i benestar”, ha destacat Salvador Navarro, alhora que ha assegurat que el sector se sent “recolzat amb aquesta decisió que reconeix el paper fonamental de l’empresariat i dels treballadors”.

Declaració Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana

Segons estableix el document que serà aprovat aquest divendres pel Ple del Consell, el Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana té com a objectiu enaltir la funció social de l’empresa i visibilitzar-ne la importància per impulsar el desenvolupament econòmic i social.

La declaració recull el reconeixement del paper clau de l’empresa en l’evolució històrica de la Comunitat Valenciana, valora els esforços extraordinaris de l’empresa valenciana per superar les contraccions econòmiques recents i destaca l’esforç del sector productiu valencià davant els efectes de la pandèmia de la Covid-19, la invasió d’Ucraïna i l’actual crisi de preus i primeres matèries.

D’altra banda, el document reivindica l’aportació decisiva de les 374.917 empreses registrades a la Comunitat Valenciana al desenvolupament econòmic, laboral i social de la societat valenciana, que es tradueix a 2,2 milions de persones empleades.

També hi destaca la contribució dels 360.620 autònoms i el pes de l’empresa familiar, que suposa més del 91,1% del teixit productiu valencià, el 77% del PIB i el 85% de l’ocupació. A més, subratlla que les start-ups sorgides al territori valencià són causa, conseqüència i símbol d’una economia dinàmica.

De la mateixa manera, la declaració posa de manifest l’aportació del sector a l’activitat econòmica i la producció de béns i serveis, així com la contribució fiscal. “Tot això, conforma el motor que permet el funcionament de l´Estat del Benestar i d´uns serveis públics de qualitat, que serien irrealitzables sense l´activitat empresarial”, assenyala el document.

L´escrit també garanteix el suport al´empresa valenciana davant les transformacions d´un present complex i un futur canviant. En aquest sentit, ressalta que el sector productiu valencià representa una palanca d‟activació fonamental per fer reals els objectius de desenvolupament sostenible de l‟Agenda 2030.

Finalment, la declaració fa referència a la necessitat d’enfortir l’aliança de l’Administració amb el teixit empresarial valencià des del diàleg social i amb la voluntat compartida d’avançar en causes comunes com la sostenibilitat, la lluita contra totes les desigualtats, la millora de les condicions de treball i una major agilitat administrativa que afavorisca el dinamisme empresarial i la prosperitat de la societat valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: