Ximo Puig reclama “accelerar al màxim” les obres del Corredor Mediterrani

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat “accelerar al màxim” les obres del Corredor Mediterrani, que ha qualificat de “eix de la prosperitat d’Espanya”.

Ximo Puig ha realitzat aquestes declaracions durant la seva participació aquest dijous al 6è Acte Empresarial pel Corredor Mediterrani, celebrat a Barcelona, ​​on també ha assegurat que aquesta infraestructura constitueix una “urgència efectiva” perquè contribuirà a millorar “el futur de tot el país, i no només de les comunitats de l´arc mediterrani”.

Així mateix, ha assenyalat que “estrangular el creixement de l´arc mediterrani és estrangular el creixement d´Espanya i d´Europa”, per la qual cosa ha insistit en la necessitat de finalitzar com més aviat millor la infraestructura que permetrà impulsar “la comunicació, la competitivitat i la rendibilitat econòmica de les nostres empreses” per enfortir el creixement i mantenir l’estat del benestar.

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha criticat que es mantingui “el pes de l’Espanya radial” que produeix un “efecte aspiradora” de concentració al centre de la península, i que ha qualificat de “molt negatiu” per al conjunt d´Espanya. En aquest sentit, ha advocat per canviar aquest model de “centralisme ineficient” i concloure el Corredor Mediterrani, tal com estava previst.

Segon revisió semestral 2022

Segons es desprèn del Segon Chequeo Semestral del 2022, presentat en el transcurs de l’acte, a la Comunitat Valenciana tots els trams del Corredor Mediterrani tenen una planificació, a més d’haver-se completat tots els estudis previs. De la mateixa manera, cal destacar que el 75% de les obres estan en marxa i ja s’han activat 4.400 milions d’euros per finançar un total de 300 actuacions.

En el període comprès entre el gener i el setembre del 2022 s’han licitat contractes per més de 1.500 milions d’euros, s’han adjudicat 900 milions i han estat executades actuacions per més de 450 milions. Aquestes actuacions se sumen a les executades entre el 2018 i el 2022, que han permès augmentar la longitud del Corredor Mediterrani en 233 quilòmetres.

L´acte, organitzat per l´Associació Valenciana d´Empresaris també ha comptat amb l´assistència del conseller d´Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i de la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Corredor Mediterráneo és una infraestructura estratègica per a l’economia valenciana perquè permetrà connectar amb un mercat europeu de 450 milions afavorint l’exportació de productes valencians en fer-la més productiva i competitiva.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: