El PPCS aconsegueix que la llei autoritzi les cremes agrícoles

El PPCS ha aconseguit avui al Senat que la veu dels agricultors s’escolti a Madrid i garanteixi que la nova llei de la PAC legalitzi les cremes agrícoles que el PSOE havia prohibit.

“Es tracta d’un acord que protegeix els professionals del camp i que assegura que la crema de les podes que el PSOE havia decidit prohibir per llei queda suspesa i es permet als citricultors continuar practicant una activitat que han realitzat al llarg dels segles de manera controlada i segura”.

Vicente Martínez Mus, senador del PPCS, ha fet aquestes declaracions al tancament de la comissió d’Agricultura que avui s’ha celebrat al Senat. La Cambra Alta ha decidit aprovar l’informe de la ponència de la futura llei de la PAC incorporant l’esmena presentada pel PP per deixar clar en el futur text legislatiu que no hi ha cabuda a les interpretacions i que l’article 27 declara legals aquest tipus de cremes”.

L’esmena del PP que ha assegurat aquesta protecció als professionals del camp “ha comptat amb els suports necessaris per incorporar-se a la ponència i recollir-se en la futura llei” malgrat l’oposició radical del PSOE “que ha tornat a demostrar com està d’allunyat de la realitat i el poc que li importa el camp”.

Per Martínez Mus, “aquest és un èxit col·lectiu, de tots els agricultors, i és a ells, les seves demandes, les seves reclamacions i les seves protestes, que aquest acord definitiu és avui possible”. L’informe aprovat a la comissió d’Agricultura s’incorpora a una llei que s’haurà d’aprovar en ple la setmana vinent.

Cal recordar que el Congrés va eliminar de la Llei de Residus l’article 27.3 que prohibia de forma expressa les cremes de restes de poda a les zones de cultiu. Davant l’anunci del Ministeri d’Agricultura que entendria que quedaven prohibides sense excepció, el PP va motivar una esmena que avui ha prosperat. “Afortunadament, queda suspesa la prohibició absoluta a les cremes amb la nostra esmena”. “Una iniciativa que recull sentir uns professionals que només demanen treballar el camp en llibertat i que amb aquesta iniciativa queden protegits davant de qualsevol intent de prohibició i sanció promoguda per part del PSOE”, ha considerat el senador del PPCS.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: