Ximo Puig qualifica de fita cultural històrica l’acord d’adquisició de la col·lecció d’obres d’art de la família Lladró

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat de fita cultural històrica l’acord d’adquisició de la col·lecció d’obres d’art de la família Lladró constituïda per 73 obres pictòriques que passen a formar part dels fons del Museu de Belles Arts de València.

Ximo Puig ha realitzat aquestes declaracions a l’acte de presentació de l’acord aconseguit amb la família Lladró per adquirir la col·lecció artística, en què han participat Luz Lladró, filla de Juan Lladró, i la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit.

En el transcurs de l’acte, el president ha agraït a la família Lladró la seua contribució a “preservar el patrimoni valencià” i especialment “la seua decisió de prioritzar que este patrimoni es quedés a València per a ser propietat del poble valencià”.

En aquest sentit, el cap del Consell ha indicat el patrimoni artístic dels valencians “creix avui d’una manera notable” amb aquestes 73 obres “excepcionals” de l’art clàssic espanyol que la família va reunir “amb molt d’esforç” i amb l’assessorament del que fos director del Museu del Prado, Alfonso Pérez Sánchez.

Així mateix, ha explicat que la col·lecció passarà a formar part del fons del Museu de Belles Arts de València, considerada com la segona pinacoteca d’Espanya, la qual cosa permetrà “enfortir, modernitzar i visibilitzar” aquest museu.

Ximo Puig ha destacat que la col·lecció aporta al Sant Pius V “el seu primer Zurbarán, cosa que enriqueix la nostra col·lecció de Barroc, i set obres de Joaquín Sorolla, com la icònica Jo sóc el pa de la vida, que passen a ser ara patrimoni de les valencianes i valencians”.

Exposició de la col·lecció

Durant la seva intervenció, el president ha avançat que a finals de gener la col·lecció serà exposada durant un període de sis mesos al Palau de les Comunicacions de València, perquè pugui ser visitada de manera gratuïta per la ciutadania. La mostra serà comissariada pel director del Museu de Belles Arts, Pablo González Tornel.

Per part seua, Luz Lladró, filla de Juan Lladró, ha agraït l’interès de la Generalitat per la col·lecció, la qual cosa ha permès fer realitat la voluntat de la família de “convertir la col·lecció en patrimoni de tots els valencians”.

Lladró ha recordat que la col·lecció va néixer de la voluntat dels tres germans de compartir el seu èxit empresarial amb tots els valencians i del seu compromís amb la societat i la cultura valenciana, per la qual cosa van recuperar obres principalment d’artistes valencians que es trobaven per tot el món. . Finalment, ha mostrat la seua satisfacció perquè la col·lecció passi a formar part del Museu de Belles Arts de València i enriqueixi el patrimoni cultural valencià.

Un total de 73 obres emmarcades entre el segle XV i el XX

La col·lecció Lladró, adquirida per la Generalitat per 3,7 milions d’euros, la va iniciar l’any 1980 Juan Lladró, empresari, artista espanyol i degà d’honor de la Reial Acadèmia de Cultura de València, juntament amb els seus germans, José i Vicente.

La col·lecció, composta per 73 peces, suposa un recorregut extraordinari per l’art del segle XV fins al XX, amb un èmfasi especial en els artistes valencians. Així, més d’un 80% de les obres pertanyen a artistes nascuts a la Comunitat Valenciana. Destaca la presència de pintures de José de Ribera i el taller; les peces de Zurbarán, Vicente Macip i del seu fill, Juan de Juanes, i el capítol dedicat al regionalisme valencià dels segles XIX i XX amb Vicente López, Joaquín Sorolla, Ignacio Pinazo, José Benlliure i José Segrelles.

La col·lecció compta amb set pintures de Sorolla, algunes amb gran rellevància com la Labradora valenciana i el mural Jo sóc el pa de la vida, obra singularíssima dins de la producció de l’artista i que converteix per si sola la col·lecció en una de les més destacades que s’han format a Espanya en les darreres dècades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: