Ximo Puig proposa un ‘pacte per la lectura’ entre agents de el sector de el llibre i institucions públiques i privades i anuncia l’augment del 25% del pressupost per a fomentar hàbits lectors

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha proposat establir un pacte per la lectura entre agents vinculats a al sector de el llibre i institucions públiques i privades amb l’objectiu de fomentar hàbits lectors.

Així ho ha manifestat durant l’acte de presentació de la 56 edició de la Fira de l’Llibre de València, en què també ha participat el president de l’Gremi de Llibrers de València, Juan Pedro Font De Mora, i la presidenta de la Fundació de la Fira de l’Llibre, Maria Bravo.

L’acord ‘Pactem per la Lectura’ estarà liderat per la Generalitat i integrarà a universitats, administració local i entitats de el sector amb el compromís de treballar conjuntament i adaptar-se a les exigències dels lectors, incrementar l’índex lector, donar suport als autors i procurar beneficis a tota la cadena de la indústria de la lectura: biblioteques, editorials, llibreries i distribuïdors.

L’acord serà una de les primeres accions de la segona fase de el Pla Valencià de Foment de el Llibre i la Lectura, que es posarà en marxa un cop conclòs el vigent pla 2017-2021, en què la Generalitat ha invertit prop de 25 milions d’ euros en els últims 5 anys.

Així mateix, el president ha anunciat per 2022 un augment de l’25% de l’pressupost que destina la direcció general de Cultura i Patrimoni a el foment de la lectura, el que suposarà destinar més de 4,5 milions d’euros a millorar i consolidar els nivells de lectura .

Augment de la lectura durant la pandèmia

Durant la seva intervenció, s’ha referit a l’augment dels índexs de lectura registrats durant la pandèmia, destacant que el 58% de la població valenciana ha llegit llibres durant aquests mesos. A més, també ha posat de manifest l’increment de l’11,25% de el llibre digital editat a la Comunitat Valenciana, fet que suposa haver experimentat un creixement que pràcticament ha duplicat la mitjana espanyola, situada en el 6,11%.

Finalment, el cap de el Consell ha assenyalat que “els llibres i la literatura trenquen els murs de la ignorància, que al seu torn genera intolerància” i per això ha animat a la lectura ja que ha assegurat contribueix a generar una “ciutadania lliure” i una societat “més justa, solidària i avançada”

La 56 Fira de l’Llibre, que se celebra entre el 14 a el 24 d’octubre als Jardins de Vivers, reuneix 60 expositors, 83 casetes, i 800 autors signants, a més d’oferir 9 taules rodones sobre temes d’interès social, entre d’altres activitats culturals programades que s’organitzen al voltant de el llibre i la lectura.

Cal destacar que es tracta de la segona fira d’Espanya, tant per volum comercial com per visitants, i que està organitzada per la Fundació Fira del Llibre de València i el Gremi de Llibrers de València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: