Ximo Puig planteja oferir formació a persones treballadores del sector del calçat durant una part del període d’inactivitat laboral

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha proposat oferir formació a persones treballadores del sector del calçat durant una part del període d’inactivitat laboral per tal de reforçar l’actualització de les seves competències professionals i contribuir a tenir la màxima preparació davant dels reptes que planteja la digitalització.

Així ho ha explicat a Milà, en un balanç de la seva visita al Saló Internacional del Calçat de Milà (MICAM), on ha anunciat que properament se celebrarà una reunió entre sindicats i empresariat per avaluar el contracte fix discontinu, una reivindicació “fonamental” per garantir l‟estabilitat d‟aquest sector productiu.

El president ha assenyalat sobre això que la Generalitat recolzarà davant el Ministeri de Treball els avenços que es puguin produir fruit del diàleg entre empresariat i sindicats i, a més dins del seu propi àmbit competencial, aportarà recursos per impulsar accions formatives específiques destinades a treballadors i treballadores del sector durant una part del període en què no hi hagi activitat.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions després dels contactes mantinguts durant el viatge a Milà amb les presidentes de la Federació d’Indústries del Calçat Espanyol (FICE), Rosana Perán, i d’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (Avecal), Marián Cano .

Puig ha recordat que el calçat de la Comunitat Valenciana “representa el 50% de l´exportació d´Espanya” i ha ofert el suport del Consell per “continuar amb un full de ruta que permeti avançar en els grans reptes del calçat”, que han de veure amb la Formació Professional, la consolidació de la internacionalització i la promoció de locupació estable i de qualitat.

Pla específic per al calçat

El president també ha anunciat que el nou Pla Estratègic de la Indústria Valenciana per al període 2024-2030, que es presentarà a la tardor d’aquest any, inclourà un pla específic per al calçat.

D’altra banda, ha recordat que ja s’està treballant a la primera fase de la iniciativa Learning Factory d’Elx, que permetrà una formació tant universitària com professional amb una adaptació flexible a les necessitats de la indústria sabatera.

Es busca amb aquesta iniciativa impulsar un centre de capacitació que fins i tot pugui anar més enllà del sector del calçat per propiciar sinergies amb altres processos productius connectats amb els processos de digitalització i robotització. Puig ha advocat per “arribar així a altres sectors” mitjançant un centre de capacitació on “el lideratge de l’empresa és fonamental”.

Informació i Foto: Genralitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: