Ximo Puig ha visitat amb la comissària europea de Cohesió i Reformes les obres de la L10 de Metrovalencia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat amb la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, les obres de la L10 de Metrovalencia, la posada en marxa està prevista per al primer semestre del 2022 i que connectarà el centre de la ciutat de València amb el barri de Natzaret.

El total dels treballs que s’han realitzat per a posar en marxa la Línia 10 ha suposat una inversió de més de 50 milions d’euros. Per a això, el finançament procedent de la Unió Europea ha estat un mecanisme clau per a aquesta actuació, que connectarà barris fins ara sense servei i serà en l’eix al voltant de què es va a desenvolupar el creixement de la xarxa de Metrovalencia projectat per la Generalitat .

Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície). En concret, durant la visita s’han recorregut totes les estacions subterrànies de la nova línia (Alacant, Russafa i Estimat Granell-Montolivet), i la primera de les parades en superfície de la línia, la parada de Quatre Carreres.

D’altra banda, una altra part fonamental de la nova Línia 10 passa per integrar-la de manera còmoda i pràctica per a les persones usuàries amb tota la xarxa de Metrovalencia. Per això, la Generalitat, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, està treballant en dues actuacions, tal com ha explicat la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Maria Pérez.

La primera d’elles és el canó o connexió de vianants, les obres s’han visitat també i que connectarà l’actual estació de Bailén amb l’estació d’Alacant, des de la qual ha partit el recorregut realitzat amb la comissària europea. Està previst que aquesta connexió per als vianants ja estigui operativa quan s’obri a el públic la nova Línia 10 i que l’accés estigui obert tant per a persones usuàries de Metrovalencia, com per a vianants.

A més, la Generalitat va començar el passat mes d’agost el procés de licitació de la connexió de vianants que connectarà l’estació de Xàtiva amb l’estació d’Alacant. En el cas d’aquesta infraestructura, la seva longitud projectada és superior a 250 metres i unirà a través del subsòl dues estacions des dels vestíbuls, arrencant a cota de vestíbul al costat Alacant i arribant a uns tres metres per sota de el nivell de vestíbul de la estació de Xàtiva.

Aquest projecte, que requerirà una inversió d’aproximadament 22 milions d’euros, està inclòs entra les propostes que ha presentat la Generalitat per obtenir finançament europeu a través del fons React-EU, que forma part de l’paquet d’ajudes europeu més ampli aprovat per la Comissió Europea al juliol de 2020, el pla Next Generation EU.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: