La Diputació d’Alacant interposa davant del Tribunal Suprem el recurs contra la retallada del transvasament Tajo Segura

Els Serveis Jurídics de la Diputació d’Alacant han interposat ja davant el Tribunal Suprem el recurs contenciós-administratiu contra el Reial Decret aprovat pel govern Espanyol pel qual es modifiquen les regles d’explotació de l’transvasament Tajo-Segura.

El procediment judicial va ser presentat el passat dijous davant l’alt tribunal a l’entendre, des de la institució provincial, que aquesta mesura, que va entrar en vigor el passat mes de juliol i que va reduir la transferència mensual a 27 hectòmetres cúbics, és arbitrària i extemporània i atenta contra els interessos de la província d’Alacant.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, ha manifestat que amb aquest recurs “fem un pas més en la defensa legítima de la nostra província i dels nostres agricultors i regants davant d’un Govern la fulla de ruta és liquidar definitivament el transvasament Tajo-Segura posant en risc el futur d’aquesta terra, que és l’horta d’Europa “.

“Com ja hem dit moltes vegades, no ens quedarem de braços creuats i defensarem a ultrança una infraestructura que és vital per a per a aquesta província, tant des del punt de vista mediambiental com econòmic”, ha assenyalat Mazón. Així mateix, ha recordat que, a més d’aquest recurs, des de la Diputació d’Alacant s’han presentat al·legacions davant els “continus retalls” promoguts pel Ministeri de Transició Ecològica, a el temps que s’han recolzat diferents mobilitzacions en defensa de l’transvasament que, ha advertit , “s’intensificaran si, com ens temem, el Govern de Pedro Sánchez no fa marxa enrere en la seva funest pla”. En aquest punt, ha assenyalat que està previst que al desembre s’aprovi l’increment dels cabals ecològics “el que donarà el cop de gràcia definitiva a aquesta obra”.

En aquest sentit, el president alacantí ha tornat a criticar l’executiu socialista “per menysprear i agraviar a la província d’Alacant, atemptant contra els seus interessos de forma reiterada ja que tots els mesos, des de fa més de dos anys, adopta decisions, sense cap tipus de criteri tècnic i científic que les avali, l’únic objectiu és acabar amb el transvasament, abocant a la ruïna a milers d’agricultors i regants d’aquesta província i del conjunt de sud-est espanyol “.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: